Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα σφαγή στη Συρία- Σκότωσαν εργάτες που επέστρεφαν απο τη δουλειά τους!

Νέα σφαγή στη Συρία- Σκότωσαν εργάτες που επέστρεφαν απο τη δουλειά τους!

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εκτέλεσαν κοντά στο Κουσέιρ, στην κεντρική Συρία, δώδεκα εργάτες που επέστρεφαν με λεωφορείο από την εργασία τους σε εργοστάσιο λιπασμάτων.

Αυτό κατήγγειλαν σύροι ακτιβιστές της πόλης και πρόσθεσαν πως οι εργάτες επέβαιναν σε λεωφορείο, το οποίο υποχρεώθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου έξω από το Κουσέιρ και στη συνέχεια εκτελέστηκαν ομαδικά. “Οι δυνάμεις του καθεστώτος τούς λήστεψαν, τούς έδεσαν πισθάγκωνα και τούς πυροβόλησαν” σήλωσε ακτιβιστής.

Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ακτιβιστές δείχνει έναν σωρό πτωμάτων που φέρουν φρικτά τραύματα. Τα θύματα φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν από μικρή απόσταση στο κεφάλι ή την κοιλιά.

Οι ομαδικές εκτελέσεις έχουν γίνει συχνές στην πόλη του Κουσέιρ, δήλωσε ο Σαλίμ Καμπάνι, μέλος των τοπικών επιτροπών Συντονισμού. “Το σημείο όπου σκοτώθηκαν οι εργάτες είναι επικίνδυνο και οι άνθρωποι συχνά βασανίζονται εκεί”, πρόσθεσε.

Πολλές περιοχές του Κουσέιρ είναι στόχος σφοδρών και αδιάκοπων βομβαρδισμών από τις καθεστωτικές δυνάμεις και υπάρχουν πολλοί τραυματίες. “Φοβόμαστε ότι πολλοί από αυτούς θα πεθάνουν διότι δε διαθέτουμε τα αναγκαία υλικά για την ιατρική τους φροντίδα”, είπε ο Σαλίμ Καμπάνι.
Επιβεβαιώνοντας την ομαδική εκτέλεση των 12 εργατών ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Αμπντέλ Ραχμάν κάλεσε τους παρατηρητές του ΟΗΕ να μεταβούν στο Κουσέιρ. “Στο Κουσέιρ, το καθεστώς προχώρησε σε αδιάκοπους βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, διότι προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο μίας ζώνης που έχουν καταλάβει οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις”, είπε προσθέτοντας ότι “η εκεχειρία είναι νεκρή εδώ και έναν μήνα”.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει επειγόντως σήμερα στη Γενεύη για να συζητήσει το θέμα της Συρίας. Στο σχέδιο απόφασης καταγγέλλονται οι σκόπιμες εκτελέσεις αμάχων, οι οποίοι είτε πυροβολούνται από μικρή απόσταση είτε υποκύπτουν σε βασανισμούς από στοιχεία του καθεστώτος, καθώς και οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Διαβάστε

Βίντεο-σοκ από Συρία.Αντάρτης δέχεται ριπή και σκοτώνεται μπροστά στη κάμερα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε