Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέο σκάνδαλο ταράζει την κυβέρνηση Χριστόφια

Νέο σκάνδαλο ταράζει την κυβέρνηση Χριστόφια
Εμπλοκή του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Χριστόφια στην κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, “βλέπει” η εφημερίδα “Πολίτης”.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σχετικά με την κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, το οποίο εμπλέκει τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, Μάριο Ιερωνυμίδη, που είχε διατελέσει πρεσβευτής στο Πεκίνο, στην προώθηση των σχεδίων των Κινέζων επενδυτών.
 
Σύμφωνα με έρευνα του “Πολίτη”, η σύζυγος του κ. Ιερωνυμίδη ήταν συνδιευθύντρια στην εταιρεία, μέσω της οποίας συμφωνήθηκε η κινεζική ανάπτυξη στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και παραιτήθηκε λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας.
 
Ο ΔΗΣΥ τονίζει ότι προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα και κατηγορεί την κυβέρνηση για «διαπλοκή και σκάνδαλα».
 
Η ΕΔΕΚ χαρακτήρισε το θέμα εξαιρετικά σοβαρό υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις όσον αφορά τη σχέση του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Χριστόφια με επενδύσεις κινεζικών συμφερόντων στην Κύπρο.
 
Με την παροιμία «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει» σχολίασαν το δημοσίευμα οι Οικολόγοι. Ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκτεθειμένη.
 
Από πλευράς προεδρικού γραφείου δεν υπήρξε ακόμη οποιαδήποτε αντίδραση, ενώ σύμφωνα με το ΡΙΚ θα εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση αργότερα εντός της ημέρας.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε