Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέο “χαστούκι” σε Τραμπ: Δεν… “ξεπαγώνει” το διάταγμα – ντροπή

Νέο “χαστούκι” σε Τραμπ: Δεν… “ξεπαγώνει” το διάταγμα – ντροπή

Μετράει… χαστούκια (ξανά) ο Ντόναλντ Τραμπ. Αμερικανικό εφετείο αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της αναστολής ισχύος του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Αμερικανού προέδρου, μια απόφαση που συνιστά νέο πλήγμα για την εφαρμογή ενός εκ των πλέον αμφιλεγόμενων μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ.

«Κερδίσαμε» ήταν το tweet του Όμαρ Τζαντουάτ, δικηγόρου των οργανώσεων που υποστήριξαν ενώπιον της Δικαιοσύνης ότι ο Τραμπ στόχευε εσκεμμένα τους μουσουλμάνους στο διάταγμά του, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το Σύνταγμα.

«Το Κογκρέσο παραχώρησε στον πρόεδρο την εξουσία να απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες ξένων χωρών, όμως αυτή η εξουσία δεν είναι απόλυτη» εξηγεί στην απόφασή του ο δικαστής Ρότζερ Γκρέγκορι, πρόεδρος του εφετείου του Ρίτσμοντ.

Αυτή η εξουσία «δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, όταν, όπως συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος προσφεύγει σε ένα διάταγμα που φέρει ανεπανόρθωτες καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες σε ολόκληρη την χώρα» τονίζεται.

Η πλειοψηφία των δικαστών του 4ου Εφετείου των ΗΠΑ αποφάσισε με ψήφους 10 προς 3 ότι δεν «πείστηκε» από το επιχείρημα ότι το ταξιδιωτικό διάταγμα σχετίζεται με την ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια παρά αποτελεί «απαγόρευση για τους μουσουλμάνους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε