Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Μόντι ανεβάζει στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των υπουργών του!

Οι φορολογικές δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης Μόντι θα βρίσκονται στο Διαδίκτυο από την ερχόμενη Τρίτη

 Από την ερχόμενη Τρίτη, οι ιταλοί θα μπορούν να πληροφορηθούν αναλυτικά το εισόδημα των μελών της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, συνδεόμενοι μέσω Διαδικτύου στην διεύθυνση www.governo.it, που είναι και η θεσμική ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Ρώμης.

    Ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός είχε δώσει την σχετική υπόσχεση στα μέσα Νοεμβρίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβερνητικής του ομάδας και χρειάσθηκαν τρεις μήνες για να υλοποιηθεί.

    Εκτός από το εισόδημα θα αναφέρεται και η κατοχή κάθε είδους άλλων περιουσιακών στοιχείων.

    Για παράδειγμα –όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο–, ο υπουργός παιδείας Φραντσέσκο Προφούμο πρόκειται να αναφέρει ότι ο ετήσιος μισθός του, ως μέλος της κυβέρνησης, θα αντιστοιχεί σε 199.788 ευρώ μεικτά και ότι δεν θα εισπράξει απολαβές, ως καθηγητής πανεπιστημίου καθ’ όλο το διάστημα παραμονής του στην κυβέρνηση.

    Από το «τεχνολογικό πόθεν έσχες», προκύπτει επίσης ότι ο Προφούμο διαθέτει ένα διαμέρισμα στην πόλη Σαβόνα, το 50% άλλου ενός διαμερίσματος στο Τορίνο και τρία γκαράζ με ποσοστό ιδιοκτησίας επίσης 50%.

    Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας κάνει επίσης εκτενή αναφορά στα ομόλογα που έχει αγοράσει: τα εξέδωσαν οι τράπεζες Unicredit, Intesa και Monte dei Paschi κα οι εταιρίες Τelecom, De Longhi, Enel και Finmeccanica.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε