Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ψαλίδι και για το BBC ετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση!

Το τέλος που καταβάλουν οι βρετανοί τηλεθεατές για τη χρηματοδότηση του BBC, που έχει κατηγορηθεί για σπατάλες, μπορεί να μειωθεί το 2012, προειδοποίησε ο βρετανός υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ.

Στο πλαίσιο της δραστικής μείωσης του προϋπολογισμού, για την οποία έχει δεσμευθεί ο βρετανός πρωθυπουργος Ντέιβιντ Κάμερον, “το BBC πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις”, έπειτα από χρόνια “απαράδεκτης και ασυνήθιστης” σπατάλης, δήλωσε ο Χαντ.

Η μείωση του τέλους – που για το 2010 έχει οριστεί στις 145,50 λίρες (172 ευρώ) το χρόνο για κάθε νοικοκυριό – προβλέπεται “απόλυτα” στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του BBC που αναμένεται να γίνουν την επόμενη χρονιά, πρόσθεσε ο υπουργός.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών του BBC προέρχεται από το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, ένα ποσό που φτάνει τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που προκαλεί την οργή των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, την ώρα μάλιστα που τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί εξαιτάις της οικονομικής ύφεσης.

Το BBC είναι εδώ και αρκετούς μήνες στόχος επικρίσεων εξαιτίας των αστρονομικών εξόδων του, των εκατομμυριούχων παρουσιαστών του και των υψηλών αποδοχών που λαμβάνουν οι διευθυντές του.

Οταν πλησίαζαν οι εκλογές του Μαΐου και μετά τις απειλές τόσο των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών, το BBC ανακοίνωσε ένα σχέδιο μείωσης των δαπανών του. Συγκεκριμένα μείωσε κατά 25% τις αποδοχές της γενικής διεύθυνσης, ενώ μέσα στα επόμενα 8 χρόνια σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση κατά 20% το προσωπικού του, που αυτή τη στιγμή φτάνει τους 24.000 υπαλλήλους, και κατα 10% των προγραμμάτων του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε