Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Παιγνιδάκι" για το Ιράν η πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό

`Παιγνιδάκι` για το Ιράν η πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2010 | 18:26
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2010 | 18:15

Η απορρύπανση της τεράστιας πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού δεν αποτελεί τόσο μεγάλη πρόκληση, όσο εκείνες που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει το Ιράν κατά το παρελθόν, τόνισε αξιωματούχος της ιρανικής κρατικής εταιρείας γεωτρήσεων.

Το Ιράν έχει προσφερθεί να βοηθήσει για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας, χειρονομία που είναι απίθανο να δεχθεί η Ουάσιγκτον, η οποία προωθεί κυρώσεις κατά της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Μεχράν Αλινετζάντ τόνισε πως το Ιράν έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία τεράστιες πετρελαιοκηλίδες στο παρελθόν, ιδίως όταν βομβάρδιζε εξέδρες εξόρυξης στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ τη δεκαετία του ’80. «Οι ιρανικές τεχνικές ομάδες είχαν τεράστια επιτεύγματα στην κάλυψη πετρελαιοπηγών, εν συγκρίσει προς τις οποίες η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπου του Μεξικού είναι παιγνιδάκι», πρόσθεσε ο Αλινετζάντ.

Ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση του Ιράν για βοήθεια: «σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, της οποίας οι επιπτώσεις συμπεριλαμβάνουν τους πάντες. Ιδού γιατί εάν λάβουμε μία θεμιτή πρόταση από τους αξιωματούχους αυτής της χώρας μπορεί να εξετάσουμε το ενδεχόμενο και να δεχθούμε να συμβάλλουμε στην επίλυσή της».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο