Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παρίσι: Δύο ζωές στο κενό! Έγκυος η γυναίκα που κρεμόταν στο Μπατακλάν!

Παρίσι: Δύο ζωές στο κενό! Έγκυος η γυναίκα που κρεμόταν στο Μπατακλάν!

– Συγκλονίζει η αποκάλυψη πως η γυναίκα που κρατιόταν από το παράθυρο του Μπατακλάν για να γλιτώσει από το αρρωστημένο μίσος των τζιχαντιστών ήταν έγκυος!
– “Βοήθεια, είμαι έγκυος” ούρλιαζε ενώ στην έξοδο του θεάτρου δεκάδες άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι για να σωθούν
– Τα πλάνα τράβηξε δημοσιογράφος της Le Monde ο οποίος τραυματίστηκε από “αδέσποτη” σφαίρα που πέρασε από το παράθυρο του σπιτιού του!
– Σοκάρουν οι μαρτυτίες των αυτοπτών μαρτύρων: «Αν κουνηθείτε θα σας σκοτώσουμε! Εσείς φταίτε γι’ αυτό που σας συμβαίνει. Παίρνουμε εκδίκηση για τα αδέρφια μας στην Συρία» τους φώναζαν οι μακελάρηδες
– Ξαναγέμισαν τα όπλα τους 3 ή 4 φορές και συνέχιζαν να “γαζώνουν”!
– Η πρώτη φωτογραφία μέσα από το Μπατακλάν μετά το μακελειό!
– Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Είναι η τρομακτική στιγμή που μια γυναίκα κρέμεται από το παράθυρο, από τον δεύτερο όροφο της εξόδου κινδύνου στο πίσω μέρος του θεάτρου Bataclan. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεφύγει από το μακελειό που γίνεται μέσα. Φωνάζει: «Βοήθεια είμαι έγκυος!»

Το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Le Monde δείχνει την γυναίκα να προσπαθεί να κρατηθεί από το περβάζι του παραθύρου, ενώ την ίδια ώρα άλλοι που έχουν καταφέρει να φτάσουν στον δρόμο τραβάνε με κάθε τρόπο τους φίλους τους που είναι τραυματισμένοι ή νεκροί, αφήνοντας πίσω τους μια μακριά γραμμή αίματος!

Μέσα στο θέατρο 4 μασκοφόροι ισλαμιστές θερίζουν ανθρώπινες ζωές πυροβολώντας αδιακρίτως με καλάσνικοφ. Λίγη ώρα αργότερα ανατινάζονται, αφού ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 80 νεκρούς. Το βίντεο δείχνει πτώματα να κείτονται στο δρόμο μπροστά στην είσοδο.

 

Δείχνει και έναν άνδρα ο οποίος σηκώνεται μετά από λίγο και προσπαθεί αιμορραγώντας να σταθεί όρθιος και να ξεφύγει. Άλλοι τραυματισμένοι και ανήμποροι να σηκωθούν προσπαθούν να καλέσουν σε βοήθεια από το κινητό τους!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου

Το βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος της Le Monde, Daniel Psenny, από το διαμέρισμά του ακριβώς απέναντι είναι αποκαλυπτικό. Ο ίδιος τραυματίστηκε επίσης στο χέρι από μια αδέσποτη σφαίρα που διαπέρασε το παράθυρο του σπιτιού του!

«Έβλεπα ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση. Είδα ανθρώπους να κείτονται μέσα στα αίματα. Κατάλαβα ότι ήταν κάτι πολύ σοβαρό και όχι μια άλλου είδους εκκένωση του κτιρίου. Κατέβηκα στην είσοδο του κτιρίου που είναι το σπίτι μου και είδα έναν άνδρα να είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Τον τράβηξα μέσα στην είσοδο».

“Μέσα” στο Μπατακλάν

Η επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κράτησε περίπου 15 λεπτά. Οι ένοπλοι που ήταν σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες πολύ νέοι στην ηλικία, ξαναγέμισαν τα όπλα τους 3 ή 4 φορές και συνέχιζαν να γαζώνουν τον κόσμο.

Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος και οι άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Τότε ένας από τους τρομοκράτες φώναξε: «Αν κουνηθείτε θα σας σκοτώσουμε!» Ελεγαν ακόμα: «Εσείς φταίτε γι’ αυτό που σας συμβαίνει. Παίρνουμε εκδίκηση για τα αδέρφια μας στην Συρία».

Σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι δεν φορούσαν κουκούλες. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που καθόταν στον εξώστη με την αδερφή του και φίλους τους είπε ότι αρχικά νόμιζαν ότι αυτό που άκουγαν ήταν μέρος του σόου!

Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι ήταν αληθινό και τρείς ή τέσσερις άνδρες πυροβολούσαν αδιάκριτα τον κόσμο. «Υπήρχε αίμα παντού, πτώματα παντού, άνθρωποι ούρλιαζαν. Όλοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Κάποια στιγμή κρατούσαν 20 ομήρους και μιλούσαν μαζί τους. Τους έλεγαν ότι όλο αυτό συμβαίνει εξαιτίας του Ολάντ ο οποίος ενεπλάκη στην Συρία. Και μετά τους εκτέλεσαν…

Το βίντεο του μακελειού – Η στιγμή που ξεκινούν οι πυροβολισμοί στο Μπατακλάν

 

Και το βίντεο που δείχνει τι γίνεται έξω από το Μπατακλάν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη φτάσει

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε