Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πειρατεία σε αλιευτικό με 43 άτομα

Πειρατεία σε αλιευτικό με 43 άτομα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2010 | 10:30
Πρώτη δημοσίευση: 17.10.2010 | 10:19

Νοτιοκορεάτικο αλιευτικό με 43 επιβαίνοντες καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές ανοικτά της Κένυας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.

Το σκάφος, εκτοπίσματος 241 τόνων, το οποίο έχει πλήρωμα δύο Νοτιοκορεάτες, δύο Κινέζους και 39 Κενυάτες, υπέστη πειρατεία την 9η Οκτωβρίου κοντά στο κενυατικό νησί Λαμού στον Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Η νέα πειρατεία σημειώνεται ενώ η Σεούλ αυξάνει τη συμβολή της στις προσπάθειας πάταξης της πειρατείας στα διεθνή ύδατα. Η Νότια Κορέα έχει στείλει ένα πολεμικό να περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας λόγω της αύξησης των πειρατικών ενεργειών στο Κέρας της Αφρικής--από όπου διέρχεται μια σημαντική ρότα που οδηγεί στη Διώρυγα του Σουέζ.

Τον περασμένο  Απρίλιο ένα Νοτιοκορεάτικο δεξαμενόπλοιο με 24 μέλη πληρώματος καταλήφθηκε από πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας και παραμένει στα χέρια τους. Το σκάφος Samho Dream, 300.000 τόνων, εκτελούσε δρομολόγιο από το Ιράκ στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, με πλήρωμα 5 Νοτιοκορεάτες και 19 Φιλιππινέζους.

Οι Σομαλοί πειρατές, που δρουν σε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες περιοχές του κόσμου, απέσπασαν κατά εκτιμήσεις 60 εκατομμύρια σε λύτρα πέρυσι.   Διαδώστε αυτό το άρθρο