Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πετροπόλεμος, δακρυγόνα σε διαδήλωση φοιτητών στη Χιλή – ΦΩΤΟ

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση απαίτησαν χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωσαν στο Σαντιάγο της Χιλής. Για την ώρα, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τραυματιστούν ή να συλληφθούν…

Περίπου 150.000 άνθρωποι (σύμφωνα με τους οργανωτές, 60.000 σύμφωνα με την αστυνομία) διαδήλωσαν στο κέντρο της χιλιανής πρωτεύουσας. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη!


Ομάδα κουκουλοφόρων νεαρών αποσπάστηκε από τη διαδήλωση και συγκρούσθηκε με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας. Οι μεν πετούσαν πέτρες, και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, ενώ οι δε «απάντησαν» δακρυγόνα και κανόνια νερού!

Περίπου 20 αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και 50 άτομα συνελήφθησαν για “σοβαρή διατάραξη της τάξης”, σύμφωνα με τη νομάρχη του Σαντιάγο Σεσίλια Πέρες.




Τη διαδήλωση οργάνωσε η Συνομοσπονδία Φοιτητών της Χιλής. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, μερικοί με την οικογένειά τους, πολλοί μεταμφιεσμένοι και παίζοντας μουσικά όργανα, και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο και την περιοχή το προεδρικού μεγάρου.


 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε