Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ουγγαρία, νεκροί 14 Ρουμάνοι

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μικρό λεωφορείο που μετέφερε Ρουμάνους τουρίστες συγκρούστηκε με νταλίκα. Ανάμεσα στους 14 νεκρούς και τρία παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον αυτοκινητόδρομο M43 στην Ουγγαρία μεταξύ των πόλεων Μάκο και Βουδαπέστη.

Το μικρό λεωφορείο με ρουμανικές πινακίδες, είχε ξεκινήσει από τη Βαλένθια της Ισπανίας με 15 επιβαίνοντες. Κατευθυνόταν στη Βουδαπέστη όταν συγκρούστηκε με τη νταλίκα.

«Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ουγγρική αστυνομία, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που είχε ξεκινήσει από την πόλη Άραντ της δυτικής Ρουμανίας αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Η νταλίκα έσπασε τις διαχωριστικές μπάρες και συγκρούστηκε με το μικρό λεωφορείο», ανέφερε ο Ρουμάνος πρόξενος στην Γενικό Προξενείο στην πόλη Σέγκεντ της Ουγγαρίας, Ράζβαν Τσιόλτσα.

Ένας επιβάτης μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σέγκεντ, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί με τραύματα ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε