Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρόθυμες οι ΗΠΑ να δεχθούν κρατούμενους από την Κούβα

Η Ισπανία ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την προθυμία να υποδεχθούν στο έδαφός τους κουβανούς πολιτικούς κρατουμένους, που απελάθηκαν έπειτα από τη διπλωματική παρέμβαση της Μαδρίτης και της Καθολικής Εκκλησίας.

Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε το Σάββατο στον Ισπανό ομόλογό της Μιγέλ Άνχελ Μορατίνος, ο οποίος συμμετείχε στις εν λόγω διαβουλεύσεις με την Καθολική Εκκλησία και την κουβανική κυβέρνηση, για να τον ευχαριστήσει για τις προσπάθειές του και του πρόσφερε τη συνδρομή των ΗΠΑ.

«Η Κλίντον εξέφρασε στον Μορατίνος την προθυμία των ΗΠΑ να δεχθούν πολιτικούς κρατουμένους, αρκεί να συνάδει με τις τρέχουσες αμερικανικές διατάξεις», τόνισε εκπρόσωπος του ισπανικού ΥΠΕΞ.

Περίπου οι μισοί από τους 52 διαφωνούντες, που είχαν συλληφθεί το 2003 κατά την εκστρατεία καταστολής της αντιπολίτευσης από την κουβανική κυβέρνηση, έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον Ιούλιο και οι υπόλοιποι αναμένεται να αποφυλακιστούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς έχουν αρνηθεί να μεταβούν στην Ισπανία, τονίζοντας πως προτιμούν να παραμείνουν στην Κούβα, ή να μεταφερθούν στις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε