Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρωτοφανές! Λεσβία ηρωίδα στην ταινία Power Rangers [vid]

Πρωτοφανές! Λεσβία ηρωίδα στην ταινία Power Rangers [vid]

Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στην ιστορία του κινηματογράφου. Λεσβία ηρωίδα θα δούμε στην ταινία “Power Rangers” που βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Μαρτίου!

Αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί! Μπορεί ο κινηματογράφος να έχει αρκετές φορές χαρακτήρες που είναι γκέι ή λεσβίες, ωστόσο σε ταινία για σούπερ ήρωες, πρώτη φορά βλέπουμε!

Συγκεκριμένα, η ταινία “Power Rangers” έχει προκαλέσει χαμό στην Αμερική με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για ένα πράγμα πρωτοφανές, ότι δηλαδή μία εκ των ηρώων είναι ένας χαρακτήρας ανοιχτά γκέι.

Σύμφωνα με την mirror, πρόκειται για την πρώτη λεσβία υπερηρωίδα, την Τρίνι που την υποδύεται με αυτοπεποίθηση η Becky G και πολύ καλά κάνει.

Η ενέργεια αυτή πέρα από τη στήριξη της LGBT (λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ) κοινότητας, έχει και την θετική αντίδραση των μελών του κινηματογράφου που μιλούν για μία “ωρίμανση στο cinema και απενεχοποιημένη από ταμπού και στερεότυπα βιομηχανία”.

«Η Τρίνι αναζητά την ταυτότητά της. Δεν έχει ακόμη καταλήξει, αλλά νομίζω πως η σκηνή είναι πολύ σημαντική και ορίζει όλη την ταινία. Η ταινία λέει πως “αυτό είναι ΟΚ” και όλα τα παιδιά πρέπει να βρουν αυτό που είναι και τη “φυλή” στην οποία ανήκουν», δηλώνει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ντιν Ισραλάιτ.

Η ιστορία έχει ως εξής: Πέντε εφήβους μεταμορφώνονται σε κάτι εξωπραγματικό, όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Eϊντζελ Γκρόουβ, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους. Έτσι, ενώνουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Κάπου εκεί η λεσβία ηρωίδα ανακαλύπτει τη σχέση της με τα κορίτσια ούτε με φιλιά, ούτε κινήσεις που σοκάρουν τον θεατή. Η ταινία θέλει να περάσει το μήνυμα της χωρίς να “φωνάζει” και να προκαλεί.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο η ταινία προβλήθηκε και δεν είχε και τις καλύτερες κριτικές. Μάλιστα, η ταινία, απαγορεύτηκε το Κουβέιτ και τη Μαλαισία, ενώ στη Ρωσία, τα παιδιά κάτω των 16 απαγορεύεται να την παρακολουθήσουν.

Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Μαρτίου.

Πάτα play για το τρέιλερ:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε