Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρωτοχρονιάτικο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη! Ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες άνοιξαν πυρ σε κλαμπ

Πρωτοχρονιάτικο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη! Ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες άνοιξαν πυρ σε κλαμπ

– 35 νεκροί και 40 τραυματίες ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου
– Δυο άνδρες ντυμένοι με στολές Αγίου Βασίλη μπήκαν στο night club Reina και άρχισαν να πυροβολούν το πλήθος
– Αρχικά σκότωσαν έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν μπουν στο κλαμπ

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2017! Λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χώρου ακόμη μια επίθεση ήρθε να αιματοκυλήσει την Κωνσταντινούπολη. Δυο άνδρες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, εισέβαλαν στο κλαμπ Reina στην περιοχή Μπεσίκτας και άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους που γιόρταζε την Πρωτοχρονιά!

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για δυο νεκρούς και 20 τραυματίες αλλά ο απολογισμός που έδωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ πιο βαρύς: 35 νεκροί και 40 τραυματίες! Αυτό δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, που έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είπε πως αρχικά οι δράστες σκότωσαν έναν αστυνομικό που στεκόταν στην είσοδο του κλαμπ και στη συνέχεια πέρασαν στο εσωτερικό και άρχισαν να πυροβολούν το πλήθος. Σύμφωνα με το NTV, οι δράστες ήταν δυο και ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες. Υπάρχουν όμως και αναφορές που μιλούν για έναν δράστη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πως ένας από τους δράστες μιλούσε αραβικά.

Ο ένας από τους δράστες βρίσκεται ακόμη μέσα στον χώρο και οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας προετοιμάζονται για μια επιχείρηση με σκοπό την εξουδετέρωσή του μετέδωσε το CNN Turk.

Πλάνα που μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα στον δρόμο έξω από το νυχτερινό κέντρο, στη συνοικία Ορτακιόι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε