Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρωσία: Ένοχος κρίθηκε ο πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι

Ρωσία: Ένοχος κρίθηκε ο πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.12.2010 | 11:34
Πρώτη δημοσίευση: 27.12.2010 | 11:15

Ο Μ.Χοντορκόφσκι και οι συνεργάτες του κατηγορούνταν για υπεξαίρεση-μαμούθ 218 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου, σε μια δίκη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και είχε προσελκύσει τη διεθνή προσοχή.
 
 

Μάλιστα σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η αθώωση του Χοντορκόφσκι θα ήταν δίκαιη και θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα σύμφωνα με τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από τη ρωσική δικαιοσύνη.
 
''Μόνο η απαλλαγή του από τις κατηγορίες θα ήταν μια δίκαιη απόφαση, όχι μόνο στα πλαίσια της δικαιοσύνης, αλλά θα ανταποκρινόταν πλήρως στην πραγματικότητα και στη λογική από κάθε άποψη'' δήλωσε ο Ιγκορ Ιουργκουένς, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ανάπτυξης του Συμβουλίου, στο οποίο προεδρεύει ο Μεντβέντεφ.
 
Η απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι ο Χοντορκόφσκι είχε υπεξαιρέσει ποσότητες πετρελαίου από την χρεοκοπημένη εταιρία Yukos, τον πάλαι ποτέ πετρελαϊκό γίγαντα της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα που το δικαστήριο αποφάσιζε την ενοχή του πολυεκαττομυριούχου η αστυνομία προχωρούσε σε 20 συλλήψεις διαδηλωτών που εκδήλωναν την συμπαράσταση τους στον Χοντορκόφσκι.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο