Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σάλος για τη Μις Νότια Αφρική! Φόρεσε γάντια σε φιλανθρωπικό event με ορφανά

Σάλος για τη Μις Νότια Αφρική! Φόρεσε γάντια σε φιλανθρωπικό event με ορφανά

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Μις Νότια Αφρική Demi-Leigh Nel-Peters να φορέσει γάντια σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Γιοχάνεσμπουργκ με ορφανά με HIV.

Το 22χρονο μοντέλο Demi-Leigh Nel-Peters, που κατηγορήθηκε ότι δεν ήθελε να αγγίξει τα μαύρα παιδιά, ανέβασε αργότερα ένα βίντεο στο οποίο ισχυριζόταν πως φορούσε τα γάντια για λόγους υγιεινής, καθώς έδινε φαγητό στα παιδιά. Η Demi-Leigh Nel-Peters, που είναι μικτής φυλής, αρνήθηκε έντονα τους ισχυρισμούς για ρατσισμό στα social media και υποστήριξε πως φόρεσε γάντια για λόγους υγιεινής επειδή βρισκόταν στην κουζίνα. 

“Θέλω μόνο να ξεκαθαρίσω κάτι. Όλοι οι εθελοντές στην περιοχή φορούσαν γάντια επειδή μας είπαν ότι αυτό ήταν το σωστό από τη στιγμή που δουλεύαμε με φαγητό και προσφέραμε φαγητό σε μικρά παιδιά. Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που φόρεσα γάντια. Για λόγους υγιεινής. Πιστεύω πραγματικά ότι οι προθέσεις μου έχουν παρεξηγηθεί. Αυτό που είναι σημαντικό για εμένα σήμερα είναι ότι 300 παιδιά πήραν ένα σωστό γεύμα οπότε είμαι θλιμένη που οι προθέσεις μου έχουν παρεξηγηθεί και μπορώ μόνο να ζητήσω συγγνώμη αν προσέβαλα κάποιον”, τόνισε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Οι εξηγήσεις βέβαια που έδωσε προκάλεσαν νέο κύμα τρολαρίσματος στα social media με το hashtag #MissSAchallenge που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς χρήστες του Twitter. Το χρησιμοποιούσαν ανεβάζοντας φωτογραφίες τους να κάνουν καθημερινές δουλειές φορώντας γάντια με το μήνυμα για “λόγους υγιεινής”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε