Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πολιτεία της Ν.Υόρκης – ΦΩΤΟ

Aυτοκίνητο τέλος! Από εδώ και πέρα μόνο με βάρκα... ΦΩΤΟ REUTERS

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία της Νέας Υόρκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα την απομάκρυνση από τις εστίες τους περίπου 100.000 ανθρώπων που απειλούνταν από την πλημμύρες. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Βιρτζίνια και την Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιήσεις για πλημμύρες ισχύουν σε πολλές κομητείες στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, του Κονέκτικατ, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ. Στις πολιτείες αυτές έχουν πλημμύρισε ολόκληρες πόλεις και αγροτικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι περισσότεροι δρόμοι.

“Αναμένουμε πλημμύρες που μπορεί να χαρακτηριστούν ιστορικές σε αρκετές περιοχές της πολιτείας”, δήλωσε η Ρουθ Μίλερ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Πενσιλβάνια.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο τόνισε πως “η κατάσταση είναι τρομακτική”.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και σε ορισμένες περιοχές της Ουάσινγκτον και γύρω από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Λι που έπληξε την περασμένη Κυριακή τη Λουιζιάνα.

Στο μεταξύ, τίποτε καλό δεν προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία: η τροπική καταιγίδα Νάτε απειλεί το Τέξας, αφού περάσει από το Μεξικό και η τροπική καταιγίδα Μαρία μπορεί να πλήξει το Πόρτο Ρίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SOS στην Πενσυλβάνια – Καλούν σε εκκένωση 125.000 ανθρώπους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε