Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σιγούν τα τύμπανα του πολέμου; Ο Τραμπ ετοιμάζει οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Μπορεί να χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα «μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί», μπορεί να έστειλε το… Στόλο στη θάλασσα της Κορέας αλλά φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει ένα βήμα πίσω και αντί για… επίθεση ετοιμάζει οικονομικές κυρώσεις για το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξαν στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία ο Λευκός Οίκος επιδιώκει η Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον «δρόμο του διαλόγου» για να τερματιστούν τα προγράμματά της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και την απόκτηση πυρηνικών όπλων, κυρίως μέσω των επιπρόσθετων οικονομικών κυρώσεων οι οποίες έχουν στόχο να ασκηθεί πίεση στην Πιονγκγιάνγκ.

«Δεσμευθήκαμε μαζί με υπεύθυνα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αυξήσουμε την πίεση στη Βόρεια Κορέα για να πείσουμε το καθεστώς (για την ανάγκη) να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στον δρόμο του διαλόγου», αναφέρεται σε μια κοινή ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και του διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI) Νταν Κόουτς, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με παρόντα και τα 100 μέλη της αμερικανικής Γερουσίας και τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι ΗΠΑ «επιδιώκουν σταθερότητα και την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου με ειρηνικά μέσα. Παραμένουμε ανοικτοί (στο να διεξαχθούν) διαπραγματεύσεις για αυτό τον στόχο. Πάντως, παραμένουμε επίσης έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τους συμμάχους μας».

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε