Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 21 Αθήνα Αναλυτικά

Στάση αναμονής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Στάση αναμονής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.02.2010 | 08:53
Πρώτη δημοσίευση: 12.02.2010 | 08:53

 
Οι δυνάμεις που συζητούν πιθανές νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα πρέπει να περιμένουν την Κίνα

 
εάν είναι αναγκαίο, δήλωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ζεράρ Αρόντ.
 
"Είναι απολύτως κρίσιμο να συνεργαστούμε με τους Κινέζους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα περιμένουμε λίγο", δήλωσε ο Αρόντ, μιλώντας σε ακαδημαϊκούς, φοιτητές και διπλωμάτες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
 
Απέφυγε εξάλλου να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των συζητήσεων που γίνονται για νέες πιο αυστηρές κυρώσεις κατά του Ιράν. Οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Κίνας. Η Κίνα εμφανίζεται πάντως διστακτική να συμφωνήσει σε νέες κυρώσεις.
 
Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στα Ηνωμένα Έθνη τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν υποστηρίξει τις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν και έχουν εκφράσει διαφωνίες με την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
 
Ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί εάν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να πείσει το Ιράν να μην αναπτύξει ατομικά όπλα, ο Αρόντ απάντησε ότι "η αποτυχία θα ήταν εξαιρετικά σοβαρό γεγονός" και πρόσθεσε ότι "υπάρχει ο κίνδυνος στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook