Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο νοσοκομείο ο Τζούλιο Αντρεότι

Στο νοσοκομείο ο Τζούλιο Αντρεότι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.08.2012 | 16:50
Πρώτη δημοσίευση: 05.08.2012 | 16:41

Στην πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης, εισήχθη ο επτά φορές πρωθυπουργός, Τζούλιο Αντρεότι, με συμπτώματα καρδιακής αρρυθμίας.

Η εισαγωγή του στην καθολική πανεπιστημιακή πολυκλινική της Ρώμης αποφασίστηκε χθες βράδυ στις οκτώ αλλά, όπως διαρρέεται από το νοσοκομείο, η κατάσταση του Ιταλού "ανοξείδωτου", χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, παρουσιάζει ήδη βελτίωση.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η καρδιακή αρρυθμία υποχώρησε από μόνη της, χωρίς την ανάγκη χορήγησης ιδιαίτερης φαρμακευτικής αγωγής.

Τον περασμένο Μάιο, ο Τζούλιο Αντρεότι είχε παρουσιάσει έντονη αναπνευστική κρίση και είχε εισαχθεί, πάλι, στη πολυκλινική "Τζεμέλι". Μετά από περίπου μια εβδομάδα, μπόρεσε να επιστρέψει στην κατοικία του, στο κέντρο της Ρώμης.

Ο Αντρεότι, γνωστός, μεταξύ των άλλων, για την ρήση του "η εξουσία φθείρει όποιον δεν την κατέχει", θεωρείται ένα από τα κύρια σύμβολα μισού αιώνα πολιτικής ζωής της χώρας: Από το 1946, μετά την πτώση του φασισμού, και έως το 1992, όταν ξέσπασε το δικαστικό σκάνδαλο δωροδοκιών "Καθαρά Χέρια", και στο προσκήνιο επιβλήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο νοσοκομείο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός

   Διαδώστε αυτό το άρθρο