Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στους δρόμους χιλιάδες Ρώσοι κατά του Πούτιν

Στους δρόμους χιλιάδες Ρώσοι κατά του Πούτιν
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2012 | 14:40
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2012 | 14:40

Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές μετείχαν σήμερα στη Μόσχα σε πορεία κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ, ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης.

"Υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι" στην πορεία, είπε ο Ουνταλτσόφ, ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου. Η αστυνομία που αρχικά είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή 10.000 διαδηλωτών, έκανε λόγο για 18.000 διαδηλωτές σχεδόν δύο ώρες μετά την έναρξη της διαδήλωσης.

Με συνθήματα όπως "η Ρωσία θα απελευθερωθεί", "ο Πούτιν στη φυλακή", "όλη η εξουσία στο λαό", οι διαδηλωτές αψήφησαν τις νέες τακτικές του Πούτιν, να συντρίψει κάθε εμπόδιο στην εξουσία του, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

"Οι αρχές φοβούνται, διαπράττουν ένα λάθος. Οι ενέργειες αντιποίνων προκαλούν μεγαλύτερη αγανάκτηση στον κόσμο και τον ωθούν να κατεβαίνει στους δρόμους. Κοιτάξτε πόσοι είναι σήμερα εδώ! Μετά τις χθεσινές έρευνες πολύς κόσμος ήρθε", είπε ο Ουνταλτσόφ.

Η πορεία πραγματοποιείται σε τεταμένο κλίμα, μετά τις έρευνες της αστυνομίας χθες σε κατοικίες στελεχών της αντιπολίτευσης κι ενώ σήμερα κλήθηκαν ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης να καταθέσουν σε εξεταστική επιτροπή στο πλαίσιο της έρευνας για τις ταραχές κατά τη διαδήλωση της 6ης Μαΐου.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο