Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

5 συλλήψεις στις Βρυξέλλες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

© Sébastien GEORIS - RTBF
© Sébastien GEORIS - RTBF

Σε 5 συλλήψεις προχώρησαν οι βελγικές αρχές στις Βρυξέλλες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η έρευνα επικεντρώνεται στο σπίτι 3 νεαρών αντρών που, σύμφωνα με τη Le Monde, πήραν μέρος στις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι συλλήψεις πραγματοποίηθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησαν οι αρχές στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, όπως μετέδωσαν τα βελγικά τηλεοπτικά κανάλια RTBF και RTL. H ομοσπονδιακή εισαγγελία προγραμματίζει να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου.

Στο Παρίσι, πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τους δράστες των επιθέσεων να επιβαίνουν σε ένα όχημα με βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας. Μια από τις υποθέσεις που εξετάζουν οι αρχές είναι να επρόκειτο για ανθρώπους που έφτασαν στη Γαλλία από το εξωτερικό και “ενισχύθηκαν” με ντόπιους.

Σε μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου RTBF, διακρίνεται ένας άνδρας που φορά χειροπέδες και έχει δεμένα τα μάτια. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν “ένα Golf 3, παλιό μοντέλο, έβγαλαν από μέσα έναν άνδρα και του πέρασαν χειροπέδες” είπε ένας κάτοικος της περιοχής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Τα γεγονότα αυτά έγιναν “γύρω στις 5 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας) και ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος”, πρόσθεσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι ο συλληφθείς ήταν περίπου 30-40 ετών.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ένοπλοι αστυνομικοί –ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες– καθώς και άνδρες της υπηρεσίας αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας.

Ο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, ο δράστης της επίθεσης στο τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, τον περασμένο Αύγουστο, είχε μείνει για ένα διάστημα στο σπίτι της αδελφής του στο Μολενμπέκ.

Πηγή: Guardian, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε