Πέμπτη, 13 Ιουν.
38oC Αθήνα

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν δια… αντιπροσώπου!

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα περάσει σήμερα (10.05.2017) την πόρτα του Λευκού Οίκου για να συναντήσει, για πρώτη φορά, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ βρέθηκε στη Μόσχα. Τότε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συναντήσει τον υπουργό του Τραμπ, ήταν μάλιστα η πρώτη –τέτοιου επιπέδου- αμερικανο-ρωσική συνάντηση.

Τώρα, ήρθε η στιγμή ο Ρώσος ΥΠΕΞ να ανταποδώσει την επίσκεψη. Και θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο. Πρόκειται για την πιο υψηλόβαθμη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης, από την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας στις 20 Ιανουαρίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης θα βρεθούν, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία, αλλά και μία ευρεία ατζέντα διεθνών θεμάτων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο. Φυσικά, στην ατζέντα θα βρεθούν και τα θέματα που άπτονται των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας επιδεινώθηκαν μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, η οποία έγινε στις αρχές Απριλίου, πέρα φυσικά απ’ όσα έχουν ακουστεί για τις σχέσεις Πούτιν – Τραμπ πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ αλλά και στη σκιά των κατηγοριών πως Ρώσοι χάκερς με εντολή του Πούτιν έκαναν κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους, ανάμεσά τους και η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε