Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνδέθηκαν με το δίκτυο της Κύπρου οι ηλεκτρογεννήτριες από την Ελλάδα

Συνδέθηκαν με το δίκτυο της Κύπρου οι ηλεκτρογεννήτριες από την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.08.2011 | 19:25
Πρώτη δημοσίευση: 13.08.2011 | 19:20

Πιο νωρίς από όσο υπολογιζόταν επιτεύχθηκε η ένταξη στο δίκτυο της Κύπρου , των γεννητριών που είχε παραχώρησε η ΔΕΗ, για ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής της , μετά την καταστροφική έκρηξη της 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Ηλεκτρισμού της Κύπρου (ΑΗΚ) , το Σάββατο συνδέθηκαν με το δίκτυο γεννήτριες δυναμικότητας πέραν των 50 μεγαβάτ και συνεχίζονται οι εργασίες για ολοκλήρωση της σύνδεσης και των άλλων.

Οι ηλεκτρογεννήτριες που έστειλε η Ελλάδα είναι συνολικής δυναμικότητας 75 μεγαβάτ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της , η ΑΗΚ, έχουν επίσης ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προκαταρκτικές εργασίες για την εγκατάσταση των ηλεκτρογεννητριών τις οποίες ενοικίασε από την αμερικανική εταιρεία "International Energy", οι οποίες θα τοποθετηθούν στα δύο εργοστάσια ηλεκτρισμού στη Δεκέλεια και στη Μονή.

Οι γεννήτριες αυτές, συνολικής δυναμικότητας 90 μεγαβάτ, αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο τις επόμενες μέρες με στόχο να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού ετης Κύπρου επεσημαίνει ωστόσο, ότι παρά την αύξηση της παραγωγής, το πρόβλημα παραμένει, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ο σταθμός στο Βασιλικό, που καταστράφηκε από την έκρηξη, ήταν δυναμικότητας 750 μεγαβάτ.

Για πρώτη φορά χθες από την ημέρα της έκρηξης, δεν έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη διάρκεια εργάσιμης ημέρας σε καμιά περιοχή.   Διαδώστε αυτό το άρθρο