Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα ψηφίζουν και οι κρατούμενοι στο μέλλον

Θα ψηφίζουν και οι κρατούμενοι στο μέλλον
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.11.2010 | 09:21
Πρώτη δημοσίευση: 02.11.2010 | 09:21

Η Βρετανία θα αλλάξει τη νομοθεσία της για να ψηφίζουν στο μέλλον οι κρατούμενοι.

Οι κρατούμενοι θα αποκτήσουν σύντομα το δικαίωμα ψήφου στη Βρετανία καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μη συνεχίσει τη δικαστική μάχη που έδινε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ.
 
Η κυβέρνηση θα ενημερώσει αύριο Τετάρτη το Δικαστήριο ότι θα αλλάξει το νόμο προκειμένου οι φορολογούμενοι να μην επιβαρυνθούν με εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις.
 
Η Βρετανία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη εδώ και έξι χρόνια προσπαθώντας να μην τροποποιηθεί ο νόμος αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε μεροληπτική την απαγόρευση ψήφου σε όλους τους κρατουμένους. Την υπόθεση είχε κινήσει ο Τζον Χερστ ο οποίος έχει καταδικαστεί για φόνο.
 
"Είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε όμως εξετάσαμε το ζήτημα απ' όλες τις δυνατές πλευρές και ορίσαμε δικηγόρους για να το μελετήσουν" ανέφερε μη κατονομαζόμενη κυβερνητική πηγή. "Δεν υπάρχει τρόπος να γλιτώσουμε και αν συνεχίσουμε να αρνούμαστε την αλλαγή αυτό θα μπορούσε να στοιχίσει εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες στους φορολογούμενους", πρόσθεσε.
 
Άλλη πηγή υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι "οργισμένος" και "αγανακτισμένος" με την υπόθεση αυτή.   Διαδώστε αυτό το άρθρο