Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τελικά τι ζώδιο είμαστε;

Τελικά τι ζώδιο είμαστε;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2011 | 10:12
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2011 | 10:12

Τα ζώδια έχουν αλλάξει αλλά μάλλον δεν το ξέραμε. Αν έχετε συνήθεια να συµβουλεύεστε τα άστρα και τα ζώδια και αναρωτιέστε γιατί πολλές φορές οι προβλέψεις δεν βγαίνουν, υπάρχει απάντηση.

Μια οµάδα αστρονόµων µε επικεφαλής τον Παρκ Κανκλ, µέλος του ∆.Σ. του Πλανητάριου της Μινεσότας, ισχυρίζεται ότι τα ζώδια φτιάχτηκαν πριν από 2.000 χρόνια βάσει της θέσης του Ηλίου στον ουρανό, λόγω όµως της ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της Γης τα άστρα έχουν µετατοπιστεί στον ουρανό από τότε που αναπτύχθηκε η αστρολογία.
 
Και αυτό σηµαίνει ότι οι ηµεροµηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν έναν µήνα λάθος. Οι αστρονόµοι θεωρούν ότι η θέση των αστεριών θα έπρεπε να έχει επαναπροσδιοριστεί στο πέραµα των αιώνων. «Το πρόβληµα είναι ότι οι θέσεις αυτές εντοπίστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν και από τότε άλλαξαν», τονίζει ο καθηγητής και προσθέτει: «Οι αστρονόµοι, που φυσικά δεν έχουµε καµιά σχέση µε τους αστρολόγους, υπολογίζουµε εδώ και καιρό τον Οφιούχο ως 13ο αστέρι. Αν αποδεχτούν την ύπαρξή του και οι αστρολόγοι, αυτοµάτως θα οµολογούν ότι τόσα χρόνια στήριζαν την ειδικότητά τους σε ένα λάθος».

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"Από την εφημερίδα "Τα Νέα"
 
«Η αστρολογία μας λέει ότι ο Ηλιος βρίσκεται στην τάδε θέση, ενώ η αστρονοµία λέει ότι βρίσκεται σε άλλη θέση», σχολιάζει στο LiveScience o Τζο Ράο, αστρονόµος του Πλανητάριου Χέιντεν της Νέας Υόρκης και συντάκτης του Space.com. Η απόκλιση από τον ζωδιακό κύκλο που χρησιµοποιούν οι αστρολόγοι οφείλεται στη λεγόµενη µετάπτωση – τον κλυδωνισµό στον άξονα περιστροφής της Γης που προκαλεί η βαρυτική έλξη της Σελήνης. Χρειάζονται µάλιστα 26.000 χρόνια µέχρι να ολοκληρωθεί ένας κύκλος µετάπτωσης και να επανέλθει ο ουρανός εκεί που ήταν κάποτε. «Ο αρχαιότερος γνωστός αστρονόµος που αναγνώρισε και υπολόγισε την κίνηση της µετάπτωσης ήταν ο Αρίσταρχος ο Σάµιος, που έζησε γύρω στο 280 π.Χ.», επισήµανε ο Ράο.


Από την εφημερίδα "Τα Νέα"
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη
  2.  Καιρός: Βοριάδες και βροχές Καιρός: Βοριάδες και βροχές
  3. Καιρός: Η πρόγνωση την Πέμπτη Καιρός: Η πρόγνωση την Πέμπτη
  4. Ζώδια: Οι προβλέψεις για 23 Μαρτίου 2017 Ζώδια: Οι προβλέψεις για 23 Μαρτίου 2017
  5. Καιρός: Προβλέψεις για μετεωρολογική βόμβα! Καιρός: Προβλέψεις για μετεωρολογική βόμβα!
  6. Καιρός: Έρχεται σκόνη από την Αφρική Καιρός: Έρχεται σκόνη από την Αφρική
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook