Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Τέρμα οι μίνι φούστες στη Βουλή

Εξοργισμένες οι γυναικείες οργανώσεις από την πρόθεση του Ινδονησιακού Κοινοβουλίου να εισηγηθεί κανονισμό που θα απαγορεύει στις βουλευτίνες να φορούν φορέματα που θεωρούνται «προκλητικά», όπως μίνι φούστες.

«Γνωρίζουμε ότι πρόσφατα καταγράφηκαν πολλές υποθέσεις βιασμού και άλλες αήθεις πράξεις κι αυτό διότι οι γυναίκες δεν φορούν κατάλληλη ενδυμασία. Οι γυναίκες που φέρουν ανάρμοστη ενδυμασία αναστατώνουν τους άνδρες, συνεπώς θα πρέπει αυτό να το σταματήσουμε. Ξέρετε δε πως είναι οι άνδρες: τα προκλητικά φορέματα τους κάνουν να νοιώθουν πράγματα », τόνισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μαρζούκι Αλίε.

Ο επικεφαλής της επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου κ. Ρεφριζάλ, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας για την εφαρμογή του νέου κανονισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Οι μίνι φούστες και τα κοντά φορέματα ισοδυναμούν με πρόσκληση στους βουλευτές”.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σχέδιο για την απαγόρευση της μίνι φούστας στο Κοινοβούλιο βρίσκει υποστηρικτές στο πρόσωπο δύο γυναικών βουλευτών, οι οποίες προηγουμένως εργάζονταν ως μοντέλα στον χώρο της μόδας.

Οι ινδονησιακές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών δηλώνουν σκανδαλισμένες από την πρόθεση του νομοθετικού οργάνου και ζητούν να σταματήσουν να δαιμονοποιούνται οι γυναίκες θύματα βιασμού.

«Είναι γελοίο να βγαίνουν τέτοιοι λόγοι από τα στόματα ανθρώπων επιφανών, οι οποίοι έχουν επιρροή», τονίζει η Σίκα Νόγια, ιδρύτρια της οργάνωσης Δράση για τις Γυναίκες κατά του Βιασμού (Action for Women against Rape).

«Αναμένουμε από τους ταγούς της πολιτικής να φτιάχνουν κανονισμούς για να προστατεύουν τις γυναίκες από τη βία και όχι για να τις καταδικάζουν για τον τρόπο που ντύνονται», τόνισε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μετά τις δηλώσεις ακολούθησαν διαδηλώσεις στις οποίες οι γυναίκες φώναζαν το σύνθημα «η μίνι φούστα μου είναι δικαίωμά μου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε