Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τι κρύβει η αιφνιδιαστική συνάντηση Πούτιν – Λεπέν στο Κρεμλίνο

Τι κρύβει η αιφνιδιαστική συνάντηση Πούτιν – Λεπέν στο Κρεμλίνο

Την στήριξή του στην ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν έδωσε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσία εκτιμά τις σχέσεις της με τη Γαλλία δεν επιθυμεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που συναντήθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα στο Κρεμλίνο με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν.

Η Μόσχα “αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τη Γαλλία” και προσπαθεί να διατηρήσει ίσες αποστάσεις τόσο με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης όσο και με εκείνους της αντιπολίτευσης, είπε ο Πούτιν.

“Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας”, πρόσθεσε.

Η Λε Πεν από την πλευρά της επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στη Δούμα περί συνεργασίας για την καταπολέμητης της τρομοκρατίας. Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες στον τομέα αυτόν.

Ο πρόεδρος Πούτιν σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε