Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από την Τουρκία την άρση του casus belli κατά της Ελλάδας

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από την Τουρκία την άρση του casus belli κατά της Ελλάδας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.02.2011 | 14:19
Πρώτη δημοσίευση: 08.02.2011 | 14:13

Σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο η Τουρκία πρέπει να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο.
 

Ενα σκληρό προσχέδιο κατά της Τουρκίας συζητείται την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το οποίο ουσιαστικά συστήνει έλεγχο του στρατού και των στρατιωτικών δαπανών και ανάκληση του casus belli κατά της Ελλάδας.
 
Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω καλείται η Τουρκία να διευρύνει τις προσπάθειες για εκδημοκρατισμό και να προβεί σε ενέργειες που να της εξασφαλίζουν καλή γειτονία.
 
Στις αναφορές για το Κυπριακό, η Τουρκία καλείται να στηρίξει ενεργά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, να συμβάλει με απτό τρόπο στη συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος.
 
Προτεινεται μάλιστα στην Τουρκία να αποσύρει άμεσα τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Κύπρο και να παροτρύνει μετά επιτάσεως τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργασθούν εντατικά, κάτι που είναι και αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook