Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Τουβαλού εκπέμπει SOS για το νερό!

Το Τουβαλού εκπέμπει SOS για το νερό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.10.2011 | 09:58
Πρώτη δημοσίευση: 07.10.2011 | 09:38

Νερό μόνο για λίγες ημέρες έχει το Τουβαλού, ένα νησιωτικό κράτος του Ειρηνικού που πλήττεται από ξηρασία!

Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία έχουν ήδη ξεκινήσει αγώνα δρόμου για να μεταφέρουν εκεί εξοπλισμό για την παραγωγή νερού.

Το Τουβαλού είναι το τέταρτο μικρότερο κράτος του κόσμου που βρίσκεται λίγο κάτω από τον Ισημερινό, έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιβάλλει δελτίο στο νερό.

Συνολικά η χερσαία έκταση του Τουβαλού είναι μόλις 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το υψηλότερο σημείο του βρίσκεται πέντε μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Είναι μια χώρα από τις πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή και στην άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

Αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία συνεργάζονται για να μεταφέρουν ένα μεγάλο σταθμό αφαλάτωσης στο Τουβαλού. Το κράτος αυτό αποτελείται από μια ομάδα μικρών νησιών που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3.180 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας.

Οι κάτοικοι της Φουναφούτι, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα, παίρνουν με δελτίο δύο κουβάδες νερό την ημέρα. Η χώρα έχει πληθυσμό μικρότερο των 11.000 κατοίκων, οι οποίοι ζουν σε εννέα ατόλες.

Προμήθειες νερού στέλνονται με πλοία και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Τοκελάου, όπου ζουν 1.300 άνθρωποι και το νερό, εξαιτίας της ξηρασίας, αρκεί πλέον για λίγες μόνον ημέρες.   Διαδώστε αυτό το άρθρο