Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Το Βέλγιο ανοίγει τους λογαριασμούς φορολογούμενων από άλλες χώρες της ΕΕ

Το Βέλγιο ανοίγει τους λογαριασμούς φορολογούμενων από άλλες χώρες της ΕΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2011 | 12:05
Πρώτη δημοσίευση: 16.06.2011 | 12:05

Οι λογαριασμοί 100.000 γάλλων φορολογουμένων σε τράπεζες του Βελγίου θα ανοίξουν μέχρι την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών του Βελγίου και έπειτα από συμφωνία με τις φορολογικές αρχές της Γαλλίας.

Το βελγικό υπουργείο δηλώνει ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει πλήρως τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης του 2003 σύμφωνα με την οποία τα εισοδήματα που προέρχονται από χώρα της ΕΕ και κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλης χώρας μέλους θα πρέπει να φορολογούνται στην πηγή τους.
 
Μέχρι σήμερα το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία απολάμβαναν μια περίοδο χάριτος από την Κομισιόν φορολογώντας οι ίδιες ένα μικρό μέρος αυτών των εισοδημάτων (15-25%) και αποδίδοντας προς φορολόγηση στις αρμόδιες εθνικές αρχές το υπόλοιπο ποσό.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου εκτός από τους 100.000 Γάλλους των οποίων τα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στη Γαλλία προκειμένου να φορολογηθούν, περίπου 150.000 λογαριασμοί αντιστοιχούν σε φορολογητέα εισοδήματα σε άλλες χώρες της ΕΕ.
 
Πολλοί είναι οι Ευρωπαίοι που αποταμιεύουν τα εισοδήματά τους σε τράπεζες με έδρα το Βέλγιο καθώς απολαμβάνουν ιδιαίτερα χαμηλή φορολόγηση σε σύγκριση με τη χώρα προέλευσής τους. Είναι εντυπωσιακό ότι σε βελγικούς τραπεζικούς λογαριασμούς έχουν αποταμιεύσει εισοδήματα 50.000 Ολλανδοί, 22.000 Γερμανοί, 15.000 Βρετανοί αλλά και 10.000 πολίτες του Λουξεμβούργου και 200 της Ελβετίας.
 
 
 

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  2. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  3. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  4. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  5. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
  6. Συμφώνησε το Βέλγιο για τη CETA – Ικανοποίηση σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συμφώνησε το Βέλγιο για τη CETA – Ικανοποίηση σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook