Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τον φόβο του έχουμε! 15/01 πέφτει στην Γη ο ΦΟΒΟΣ

Τον φόβο του έχουμε! 15/01 πέφτει στην Γη ο ΦΟΒΟΣ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.01.2012 | 05:59
Πρώτη δημοσίευση: 11.01.2012 | 14:51

Το ρωσικό, μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος "Φόβος-Γκρουντ", που μετά την εκτόξευσή του είχε μείνει σε τροχιά γύρω από τη Γη αντί να κατευθυνθεί προς τον πλανήτη Άρη, θα πέσει μάλλον στον Ινδικό Ωκεανό, κατά πάσα πιθανότητα στις 15 Ιανουαρίου.

Έτσι το προνόμιο να τους πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι, δεν θα το έχουν πλέον μόνο οι Γαλάτες...

Σύμφωνα με την διαστημική υπηρεσία Ροσκόσμος, το χρονικό παράθυρο κατά το οποίο προβλέπεται να πέσουν στη Γη τα συντρίμμια του διαστημοπλοίου "Φόβος-Γκρουντ" καθορίστηκε για τις 14-16 Ιανουαρίου, με σημείο αναφοράς την 15η Ιανουαρίου, στις 13:18 ώρα Μόσχας (11:18 ώρα Ελλάδας), αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Με βάση το χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα η «Ροσκόσμος», το διαστημόπλοιο θα πέσει στον Ινδικό Ωκεανό. Το ακριβές σημείο της πτώσης θα προσδιοριστεί αφού μελετηθεί η τροχιά που ακολουθεί.

Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου και είχε προορισμο τον Φόβο, τον δορυφόρο του Άρη απ' όπου επρόκειτο να συλλέξει δείγματα. Έχασε όμως τον προσανατολισμό του και δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το βαρυτικό πεδίο της Γης.

Το 2011 ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη για το διαστημικό τομέα της Ρωσίας που κατέγραψε πέντε συνεχόμενες αποτυχίες. Η τελευταία σημειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, όταν ένας δορυφόρος στρατιωτικών και πολιτικών τηλεπικοινωνιών έπεσε στη Σιβηρία καθώς παρουσιάστηκε βλάβη στον πύραυλο Σογιούζ που θα τον έθετε σε τροχιά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο