Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τραγωδία στην Κίτρινη Θάλασσα - Νεκροί και αγνοούμενοι

Τραγωδία στην Κίτρινη Θάλασσα - Νεκροί και αγνοούμενοι
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.01.2012 | 09:54
Πρώτη δημοσίευση: 15.01.2012 | 09:50

Νοτιοκορεατικό πετρελαιοφόρο ναυάγησε στην Κίτρινη Θάλασσα, μετά από έκρηξη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών μελών του πληρώματος, ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική ακτοφυλακή, η οποία απέκλεισε την εκδοχή μιας βορειοκορεατικής επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο 4.191 τόνων δεξαμενόπλοιο, κοντά σε νησί, σχεδόν 32 χλμ. νοτιοδυτικά του δυτικού λιμανιού 'Ιντσεον της Νότιας Κορέας, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

"Η έκρηξη σημειώθηκε εντός των ναυτικών ορίων με τη Βόρεια Κορέα. Θεωρούμε μικρή την πιθανότητα η έκρηξη να οφείλεται σε βορειοκορεατική επίθεση", πρόσθεσε.

Ένας νοτιοκορεάτης ναυτικός και δύο Βιρμανοί σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη. Πέντε ακόμη Νοτιοκορεάτες και τρεις Βιρμανοί φέρονται ως αγνοούμενοι. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Το πλήρωμα αποτελούσαν 11 Κορεάτες και πέντε Βιρμανοί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι "το πλοίο μεταφέρει συνήθως ντίζελ αλλά αυτή τη φορά μετέφερε βενζίνη. Εξετάζουμε αν αυτό είχε κάποια σχέση με την έκρηξη".

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η έκρηξη οφείλεται αναμφίβολα σε διαρροή υγραερίου.

Διαβάστε

   Διαδώστε αυτό το άρθρο