Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρεις πολίτες νεκροί στη Χάμα – Άρματα μάχης την έχουν περικυκλώσει

REUTERS
Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν χθες στη Χάμα από πυρά αστυνομικών στην πόλη αυτή της βόρειας Συρίας, την οποία έχουν περικυκλώσει άρματα μάχης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
“Τα άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις στις εισόδους της πόλης με εξαίρεση τη βόρεια είσοδο. Οι κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί, έχουν αποφασίσει να υπερασπιστούν ως το θάνατό τους την πόλη τους για να μην επιτρέψουν στο στρατό να εισέλθει σ΄αυτήν. Οι κάτοικοι κοιμήθηκαν στους δρόμους όπου έχουν στήσει οδοφράγματα από άμμο και ελαστικά αυτοκινήτων για να εμποδίσουν κάθε επίθεση του στρατού”, τόνισε.
 
“Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν χθες στην πόλη αυτή από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, τρεις ημέρες μετά τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.Στη διάρκεια της διαδήλωσης αυτής δεν υπήρξε παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας και κανένας διαδηλωτής δε σκοτώθηκε”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
 
Εξάλλου, στην επαρχία Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην περιοχή Κφαρ Νουμπόλ.
 
Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί σε διασταυρώσεις και ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί σε στέγες σπιτιών και κυβερνητικών κτιρίων.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες στο Κφαρ Νουμπόλ πραγματοποιούνται μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε