Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Βραζιλία: Επεισόδια και εξουδετέρωση βόμβας κατά την επίσκεψη του Πάπα

Με δακρυγόνα η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές. ΦΩΤΟ REUTERS
Με δακρυγόνα η αστυνομία διέλυσε τους διαδηλωτές. ΦΩΤΟ REUTERS

Με διαδηλώσεις έγινε δεκτός ο Πάπας Φραγκίσκος που έφτασε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ενώ οι αρχές εξουδετέρωσαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Στη Βραζιλία βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Πάπας Φραγκίσκος για επταήμερη επίσκεψη.

Ύψιστα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την επίσκεψη, με τον ποντίφικα να… δυσκολεύει τις Αρχές καθώς δεν επιθυμεί να του παραχωρηθεί αυτοκίνητο με αλεξίσφαιρα τζάμια και σκοπεύει έλθει σε επαφή και να μιλήσει από κοντά με τους πιστούς και τους πολίτες που αδημονούν να τον συναντήσουν.

Ο Πάπας έγινε δεκτός από την πρόεδρο της χώρας αλλά και διαδηλωτές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να διαμαρτυρηθούν για την άφιξή του. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τις ομάδες των διαδηλωτών ενώ σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ένας φωτογράφος τραυματίστηκε στα επεισόδια και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη από την αστυνομία.

Στο μεταξύ ειδικοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο στις τουαλέτες του πάρκινγκ κοντά στο ιερό της Παναγίας, στην Απαρετσίντα της πολιτείας του Σάο Πάολο. Την περιοχή αυτή αναμένεται να επισκεφτεί ο πάπας Φραγκίσκος την Τετάρτη.

Διαβάστε

Ο Πάπας καταργεί την ισόβια κάθειρξη και αυξάνει τις ποινές για το ξέπλυμα χρήματος

Τους τηλεφώνησε ο ίδιος ο Πάπας για να… «ξηλώσουν» το άγαλμα του

Η τράπεζα του Βατικανού μπορεί να διευκόλυνε το ξέπλυμα χρημάτων, λένε ερευνητές

Η πρώτη εγκύκλιος του Πάπα Φραγκίσκου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε