Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Μακέλευσαν την καρδιά της Ευρώπης – Ολονύχτιες έρευνες για τον Τζιχαντιστή που διέφυγε – Συναγερμός στα σύνορα με τη Γερμανία

Φωτό / Reuters
Φωτό / Reuters

– Μόλις πέντε μήνες μετά τα “χτυπήματα” στο Παρίσι, η “καρδιά” της Ευρώπης γίνεται στόχος συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων
– Τουλάχιστον 34 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες ο θλιβερός απολογισμός από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες
– Επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές με μία ωμή απειλή: “Έρχονται μαύρες μέρες”
– Νεκροί δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του βασικού υπόπτου με το… καπέλο
– Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του ένατου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, από τις βελγικές αρχές
– Επιδρομές σε συνοικίες των Βρυξελλών: Βρέθηκαν χημικά, εκρηκτικά και σημαίες του Ισλαμικού Κράτους
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
– Όλο το χρονικό μίας ακόμη “μαύρης σελίδας” στην σύγχρονη ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου

Έχουν περάσει μόλις πέντε μήνες από την ημέρα που σημάδεψε για πάντα την Ευρώπη. Στις 13 Νοεμβρίου του 2015, οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκορπούν τον θάνατο στο Παρίσι, με μία σειρά από συντονισμένες επιθέσεις στην “καρδιά” της γαλλικής πρωτεύουσας. Η σημερινή μέρα έμελλε να μετατραπεί σε ένα εφιαλτικό déjà vu για την Ενωμένη Ευρώπη, αφού οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες κόστισαν την ζωή τουλάχιστον 34 ανθρώπων, αφήνοντας τραυματισμένους περισσότερους από 200

Το χρονικό του μακελειού

Στις 08.00 το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα), σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ. Οι αρχές κάνουν λόγο για επιθέσεις αυτοκτονίας, με την εισαγγελία του Βελγίου να θεωρεί πως οι δύο δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και φυσικά σκοτώθηκαν.

Υπάρχει μια φωτογραφία ντοκουμέντο, η οποία αποτελεί τον οδηγό των αρχών. Σε αυτήν απεικονίζονται τρεις άνδρες. Οι δύο μαυροφορεμένοι στα αριστερά, θεωρείται βέβαιο πως είναι οι καμικάζι που πήραν μαζί τους στον θάνατο δεκάδες αθώους πολίτες. Το ότι οι δυο τους φορούν γάντια αλλά μόνο στο ένα χέρι, δεν το θεωρούν καθόλου τυχαίο, αφού πιστεύουν πως κάτω από τα γάντια έκρυβαν τους πυροκροτητές.

Ο τρίτος άνδρας, στα δεξιά με το καπέλο, θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος, με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του. Υπάρχουν μαρτυρίες πως εθεάθη να φεύγει τρέχοντας από το σημείο, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στα γερμανικά σύνορα, αφού υπάρχουν πληροφορίες πως ο άνδρας αυτός κινείται με αυτοκίνητο προς τη Γερμανία.

Δεύτερη επίθεση, ακόμη πιο εφιαλτική

Στον σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ, σημειώθηκε επίσης έκρηξη, περίπου στις 09.00 το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα). Εκεί τα πράγματα ήταν χειρότερα, με τον κατάλογο των θυμάτων να είναι μακρύτερος. Επρόκειτο άλλωστε για έναν από τους πλέον πολυσύχναστους σταθμούς της βελγικής πρωτεύουσας, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά κτίρια της Κομισιόν!

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σημείο είναι πραγματικά συγκλονιστικά – ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

 

 

 

  

 

Νέο φρικιαστικό έργο των τζιχαντιστών! Φωτογραφία που σοκάρει

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Και το έκανε με τον τρόπο που ξέρει. Ωμά και με απειλές.

Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους“, αναφέρει αυτή η ανακοίνωση, στα αραβικά και τα γαλλικά.

“Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου” συνεχίζει το κείμενο, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι “δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους”.

Την ίδια ώρα, μία φωτογραφία του EPA είναι γροθιά στο στομάχι. Και απόδειξη πως οι τζιχαντιστές ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότεροι αίμα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από νωρίς, οι τζιχαντιστές είχαν βάλει βίδες και καρφιά στις βόμβες που χρησιμοποίησαν στις Βρυξέλλες, ούτως ώστε με τις εκρήξεις να αυξήσουν στο μέγιστο τον αριθμό των θυμάτων!

Αυτό αποδεικνύεται με την παρακάτω συγκλονιστική φωτογραφία. Μία βίδα έχει σφηνωθεί στο κορμί ενός ανθρώπου που βρέθηκε στο σημείο…

Είχαν παντού βόμβες!

«Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί μπήκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από τους δράστες των επιθέσεων, ωστόσο ο ένας εξ αυτών.

Μια μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησε λίγο νωρίτερα ελεγχόμενη έκρηξη, καταστρέφοντας ένα ύποπτο αντικείμενο στην αίθουσα αναχωρήσεων.

«Αυτό συνέβη διότι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν μπει στο κτίριο, ο ένας εκ των οποίων δεν εξερράγη, ο τρίτος» εξήγησε ο ντε Βίττε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο αεροδρόμιο, που μεταδόθηκε απευθείας από βελγικά τηλεοπτικά δίκτυα. Παράλληλα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε και ένα τέταρτο ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο, κάτι που σήμανε εκ νέου συναγερμό.

Την ίδια ώρα, το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό αύριο, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που το διαχειρίζεται, Άρνοντ Φάιστ.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό και την Τετάρτη» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Brussels Airport στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Χημικά, εκρηκτικά και σημαίες του ISIS!

Παράλληλα, ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά τις επιθέσεις που βύθισαν στο πένθος τη βελγική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

“Οι έρευνες που έγιναν σε μια κατοικία στο Σάερμπεκ (σ.σ. μια κοινότητα των Βρυξελλών) οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός εκρηκτικού μηχανισμού που, μεταξύ άλλων, περιείχε και καρφιά”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Στο ίδιο σπίτι αστυνομικοί βρήκαν επίσης χημικά προϊόντα και μια σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είχε δηλώσει ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και σε έναν σταθμό του μετρό των Βρυξελλών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters / EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε