Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Λισαβόνας

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Λισαβόνας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.12.2012 | 21:37

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στη Λισαβόνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η διαδήλωση που οργάνωση η CGTP, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ομοσπονδία της χώρας, κατέληξε έξω από το προεδρικό μέγαρο. Οι συμμετέχοντες ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ζητήσουν από τον συντηρητικό πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να μην επικυρώσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υιοθέτησε στα τέλη Νοεμβρίου έναν προϋπολογισμό λιτότητας που συνοδεύεται από γενικευμένη αύξηση της φορολογίας.

Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επικυρώσει το νόμο, αν θα θέσει βέτο ή αν θα συγκαλέσει το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί για τη νομιμότητα των μέτρων.

"Ζητούμε από τον πρόεδρο να ακούσει το λαό και να απορρίψει τον προϋπολογισμό", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CGTP Αρμένιο Κάρλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

WSJ: Οι πολυεθνικές εγκαταλείπουν Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook