Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Χωρίς νόημα η σύγκριση που έκανε ο Σαρκοζί μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας"

`Χωρίς νόημα η σύγκριση που έκανε ο Σαρκοζί μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.04.2012 | 22:09
Πρώτη δημοσίευση: 06.04.2012 | 21:59

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας, Λουίς ντε Γκίντος, δήλωσε ότι ο παραλληλισμός που έκανε o Σαρκοζί μεταξύ των οικονομικών πολιτικών της Ισπανίας και της Ελλάδας "δεν έχει κανένα νόημα".

"Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε την Ισπανία με την Ελλάδα, ακόμη και αν μετά μπορούμε να επικρίνουμε τις πολιτικές που άσκησαν οι αντίστοιχες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις τους", δήλωσε ο υπουργός της νέας κυβέρνησης της δεξιάς στο Radio Nacional.

Ο Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους την Πέμπτη να του προσφέρουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους για τα επόμενα πέντε χρόνια, αν θέλουν να αποφύγουν τις φοβερές κρίσεις χρέους που αντιμετωπίζουν η Ισπανία και η Ελλάδα -- που τις κυβερνούσαν μέχρι πρόσφατα σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Αυτός είναι σαφώς ένας "τρόπος παρουσίασης των πραγμάτων καθαρά προεκλογικός", δήλωσε ο Ισπανός υπουργός, τονίζοντας ότι "η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ισπανία είναι εντελώς διαφορετική ".

Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) από την πλευρά του ζήτησε από την συντηρητική κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί σθεναρά από τις δηλώσεις του κ. Σαρκοζί.

"Είναι απολύτως απαραίτητο ο επικεφαλής της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την Ισπανία, να υπερασπιστεί τους Ισπανούς και να εκφράσει την αποδοκιμασία του για την κομματική χρήση από τη γαλλική δεξιά αυτού που συμβαίνει στη χώρα μας", δήλωσε η εκπρόσωπος του PSOE στο Κοινοβούλιο Σοράγια Ροντρίγκες.

Η βουλευτής Ελβίρα Ροντρίγκες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), εκτίμησε από την πλευρά της ότι ο κ. Σαρκοζί έκανε μια "εξαιρετική ανάλυση" για την πολιτική που ακολούθησε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο κατά τα τελευταία χρόνια.   Διαδώστε αυτό το άρθρο