Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζευγάρι Ινδών υποστηρίζει πως το κορίτσι “μόγλης” είναι παιδί τους

Ζευγάρι Ινδών υποστηρίζει πως το κορίτσι “μόγλης” είναι παιδί τους

Μια οικογένεια από την Ινδία υποστηρίζει πως το κορίτσι που βρέθηκε να ζει με πιθήκους είναι δικό τους, τονίζοντας πως είχε εξαφανιστεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Ο 45χρονος Ramzan Ali Shah και η 35χρονη Nazma δήλωσαν πως το κορίτσι “μόγλης” που βρέθηκε με τρεις πιθήκους είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για ψώνια στις 28 Μαρτίου 2016. Οι ινδικές αρχές ανέφεραν πως το κορίτσι που ανακαλύφθηκε στη δασική περιοχή Katarniya Ghat στην πολιτεία Uttar Pradesh είχε εγκαταλειφθεί από την οικογένειά της επειδή είχε ειδικές ανάγκες, σωματικές και ψυχικές.

“Είναι η κόρη μου” είπε ο Razman, σημειώνοντας πως είναι 10 και όχι 8 ετών όπως αναφέρθηκε αρχικά. “Εξαφανίστηκε τον περασμένο χρόνο και κάναμε τα πάντα να τη βρούμε. Το αναφέραμε στην αστυνομία και βάλαμε αφίσες αλλά κανείς δεν μας βοήθησε. Νομίζαμε ότι ήταν νεκρή”.

Το ζευγάρι από την Jaunpur επισκέφθηκε το κορίτσι, που ονομάζεται Aliza, σε εγκαταστάσες για παιδιά τη Δευτέρα αφότου είδαν ένα άρθρο με τη φωτογραφία της σε τοπική εφημερίδα. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι ένα τεστ DNA για να αποδειχθεί η σύνδεση της οικογένειας.

“Δεν είναι διανοητικά καλά. Ψάχναμε φάρμακα για λίγα δευτερόλεπτα και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Ψάξαμε παντού για εκείνη αλλά δεν μπορούσαμε να τη βρούμε”. Η οικογένεια δήλωσε την εξαφάνιση στην αστυνομία Mungra Badshahpur αλλά ο πατέρας 7 παιδιών υποστήριξε πως οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να βοηθήσουν.

“Κανένας αξιωματούχος δεν μας βοήθησε και μάλιστα απαίτησαν χρήματα σε αντάλλαγμα για βοήθεια κάθε φορά που πηγαίναμε. Βάλαμε αφίσες σε διάφορα μέρη αλλά δεν τη βρήκαμε. Χάσαμε κάθε ελπίδα. Πιστέψαμε πως πέθανε ή την πήραν διακινητές. Ήμασταν συντετριμμένοι. Η σύζυγός μου δεν έτρωγε ούτε κοιμόταν για αρκετές εβδομάδες αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε τη ζωή μας”.

Ο Razman ήταν έκπληκτος που επέζησε στο δάσος για τόσο καιρό. “Όταν τη είδα δάκρυσα. Με κοίταζε στα μάτια. Έμεινε να με κοιτάζει για δύο ώρες. Αλλά έτσι ήταν. Ήταν μια φυσιολογική αντίδραση για εκείνη”.

Το κορίτσι θεραπεύεται σε νοσοκομείο για παιδιά με διανοητική αναπηρία στη βόρεια Ινδία, με τον ιδρυτή του Nirvan να δηλώνει πως έχει δείξει σημάδια βελτίωσης αλλά δεν επικοινωνεί. “Οι πρώτες δύο μέρες ήταν δύσκολες. Έπινε και έτρωγε στο πάτωμα αλλά βελτιώνεται. Δυστυχώς δεν της δόθηκε κατάλληλη φροντίδα νωρίτερα”.

Πηγή: Nypost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε