Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απεργία πείνας για τις ακυρωμένες πτήσεις

Με μαύρο δάκρυ κλαίνε οι επιβάτες στα ισπανικά αεροδρόμια ΦΩΤΟ REUTERS

Χιλιάδες επιβάτες έχουν αποκλειστεί στα αεροδρόμια της Ισπανίας και της λατινικής Αμερικής εξαιτίας του “λουκέτου” αεροπορικής εταιρείας.

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται χιλιάδες επιβάτες της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Air Comet, που κήρυξε πτώχευση. Η αεροπορική εταιρεία εξειδικεύεται σε πτήσεις προς την λατινική Αμερική και καθημερινά μεταφέρει με τα 13 αεροπλάνα της περίπου 1.500 επιβάτες στον προορισμό τους.

Ωστόσο η εταιρεία χρωστούσε περίπου 14 εκατ. ευρώ στην γερμανική τράπεζα Nord Bank και το δικαστήριο αποφάσισε ότι η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας. Έτσι η Air Comet έβαλε “λουκέτο” και τα αεροσκάφη της καθηλώθηκαν στο έδαφος, με τους επιβάτες να μένουν στα αεροδρόμια της Ισπανίας ενόψει εορτών.

Ήδη υπάρχουν αναφορές σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι επιβάτες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ταλαιπωρία που υφίστανται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξέσπασαν σε κλάμματα στο άκουσμα της είδησης.

Λύση φαίνεται ότι έρχεται να δώσει η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia, που σύμφωνα με ξένο πρακτορείο έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει να μεταφέρει το 90% των ακυρωμένων δρομολογίων ώστε να εξυπηρετήσει το κοινό που διαμαρτύρεται έντονα.

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των επιβατών στα ισπανικά αεροδρόμια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε