Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

BBC: βασανίζουν γονείς που έχασαν το γιο τους στην Ελλάδα

BBC: βασανίζουν γονείς που έχασαν το γιο τους στην Ελλάδα

Οι … ρυθμοί στην απονομή Δικαιοσύνης στη χώρα μας έφτασαν ως τα βρετανικά μέσα με αφορμή την εκδίκαση μιας υπόθεσης θανατηφόρου τροχαίου στην Κρήτη με θύμα έναν νεαρό Βρετανό τουρίστα. Η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά και οι γονείς ξέσπασαν εναντίον των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας

Φαίνεται ότι κανείς δεν προειδοποίησε τους άτυχους γονείς του 24χρονου που έχασε τη ζωή του οδηγώντας μια μηχανή το καλοκαίρι του 2009. Οι άτυχοι άνθρωποι έχουν ως και υπόνοιες πως υπάρχει σχέδιο για να αποφύγουν οι υπεύθυνοι του τροχαίου τις συνέπειες. Δεν γνωρίζουν ότι οι αναβολές σε δίκες είναι το… εθνικό σπορ στην Ελλάδα.

Το βρετανικό BBC μάλιστα αναφέρει πως η ελληνική Δικαιοσύνη βασανίζει τους γονείς του νεαρού, αλλά και τον φίλο του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο, λέγοντας πως αναγκάζονται κάθε τόσο να μπαίνουν στη διαδικασία να έρθουν στην Ελλάδα για την εκδίκαση της υπόθεσης και κάθε τόσο η δίκη να αναβάλλεται.

Η δίκη έχει αναβληθεί μια φορά το 2010, άλλη μια το 2011 και μόλις σήμερα για τρίτη φορά. Οι γονείς λένε ότι έλαβαν την περασμένη Παρασκευή ένα e mail που τους ενημέρωνε να μην έρθουν στην Ελλάδα για τη δίκη που θα γινόταν σήμερα καθώς λόγω υποχρέωσης ενός εκ των δικηγόρων της υπόθεσης η εκδίκαση θα έπαιρνε ακόμη μια αναβολή.

«Αισθάνομαι άρρωστη στο στομάχι μου, είμαι τόσο αναστατωμένη. Κάθε φορά που η δίκη αυτή αναβάλλεται, διαλύει την οικογένειά μας άλλη μια φορά. Αλλά εμείς δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθούμε», λέει η μητέρα του άτυχου 24χρονου.

Δυστυχώς είναι μια απ’ τις χιλιάδες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε