Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Daddy’s girl! Η Ιβάνκα επίσημα σύμβουλος του Τραμπ

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Δίπλα του σε κάθε συνάντηση, δίπλα του στις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό του Καναδά και την καγκελάριο της Γερμανίας, είναι περισσότερο ενεργή και από την Πρώτη Κυρία. Τώρα, είναι και σύμβουλος του προέδρου. Η Ιβάνκα Τραμπ φυσικά…

Η παρουσία της δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ όταν πριν από μερικές εβδομάδες η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέφτηκε το Λευκό Οίκο για να συναντήσει για πρώτη φορά τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Τι δουλειά έχει η κόρη του προέδρου να είναι παρούσα σε όλες τις συναντήσεις του; Για να καλμάρει την κοινή γνώμη, η Ιβάνκα Τραμπ αποφάσισε πως ήταν η ώρα να δώσει έναν τίτλο στον εαυτό της. Θα είναι λοιπόν άτυπος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, που τυχαίνει να είναι ο μπαμπάς της. Και θα εργάζεται στο πλευρό του… αμισθί.

“Έχω ακούσει τις ανησυχίες που έχουν μερικοί με τον συμβουλευτικό μου ρόλο στον πρόεδρο σε προσωπική βάση, ενώ συμμορφώνομαι εθελοντικά με όλους τους δεοντολογικούς κανονισμούς, και, αντίθετα, θα υπηρετήσω ως άμισθος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο, υπαγόμενη στους ίδιους κανονισμούς όπως και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι”, ανέφερε σε δήλωσή της η κόρη του προέδρου.

Φωτογραφία Reuters

Από τις 20 Μαρτίου είχε ανακοινωθεί πως η αγαπημένη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι άτυπος σύμβουλος του προέδρου. Και φυσικά κάποιοι μίλησαν για συγκρούσεις συμφερόντων. Αλλά αυτά δεν τον απασχολούν τον πρόεδρο….

Η Ιβάνκα Τραμπ ασκεί αυξανόμενη επιρροή στον πατέρα της ως σύμβουλος, ενώ ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ είναι επίσης άτυπος σύμβουλος με μεγάλη επιρροή στον κύκλο του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε