Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λουτρό αίματος στο Πακιστάν από τους Ταλιμπάν – Θέρισαν μικρά παιδιά! Πάνω από 100 οι νεκροί! – Κρατούν εκατοντάδες ομήρους!

Λουτρό αίματος στο Πακιστάν από τους Ταλιμπάν – Θέρισαν μικρά παιδιά! Πάνω από 100 οι νεκροί! – Κρατούν εκατοντάδες ομήρους!

– Ο Ταλιμπάν εισέβαλαν σε σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν
– Πάνω από 80 παιδιά νεκρά – Δεκάδες οι τραυματίες
– Μπήκαν μέσα στο σχολείο και γάζωναν τους μαθητές
– Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Έμπαιναν στις τάξεις και χτυπούσαν τα παιδιά μέχρι θανάτου!
– ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Φρικιαστικές εικόνες εκτυλίσσονται από το πρωί σε σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν με κομάντος Ταλιμπάν να εισβάλλουν σε αυτό και να μακελεύουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 120 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 84 παιδιά, έχουν χάσει την ζωή τους.

“Στο στρατιωτικό νοσοκομείο CMH υπάρχουν περίπου 60 πτώματα παιδιών και στο νοσοκομείο Lady Reading άλλα 24”, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης όπου βρίσκεται η Πεσαβάρ, μιλώντας στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Οι μάχες μεταξύ του στρατού και των δραστών της επίθεσης συνεχίζονταν μετά την έφοδο των κομάντος στο σχολείο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα, όπως δήλωσαν, για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή.

“Επιλέξαμε αυτή τη στρατιωτική σχολή για την επίθεση γιατί η κυβέρνηση στοχοθετεί τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν τον πόνο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι.

Σύμφωνα με μαρτυρία δασκάλου που κατάφερε να ξεφύγει, οι Ταλιμπάν έμπαιναν μέσα στις αίθουσες και χτυπούσαν μέχρι θανάτου τα μικρά παιδιά.

Ελικόπτερα πραγματοποίησαν επίθεση πάνω από τις εγκαταστάσεις, ενώ αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μεταφέρει τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο.

“Πολλοί τραυματίες είναι στο χειρουργείο, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, υποβάλλονται σε θεραπεία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ετζάζ Χαν.

Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις. “Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο”, δήλωσε ο δάσκαλος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι έξω από το πολιορκημένο σχολείο. “Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία”.

Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν.

“Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενηλίκων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά”, δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας. “Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν”, δήλωσε αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

Το βορειοδυτικό Πακιστάν συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ισλαμιστική εξέγερση.

ME ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: ΑΠΕ/ΜΠΕ – BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε