Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έκαναν ηλεκτροσοκ σε ύποπτο για να ομολογήσει κλοπή

Έκαναν ηλεκτροσοκ σε ύποπτο για να ομολογήσει κλοπή

Πρόκειται για μια υπόθεση που προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων ακροτήτων από αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα στη Ρωσία.

Η επιτροπή έρευνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας βασάνισαν έναν ύποπτο με ηλεκτροσόκ.

“Σύμφωνα με τους ερευνητές την 16η Φεβρουαρίου 2012 οι αστυνομικοί [. . .] χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα έναν 25χρονο κάτοικο του Κρασνογιάρσκ και τον υπέβαλαν σε ηλεκτροσόκ”, αποκαλύπτει η επιτροπή.

Στόχος του βασανισμού του υπόπτου ήταν να “ομολογήσει μια κλοπή”, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής, η οποία δεν διευκρινίζει πόσοι αστυνομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι αποκαλύψεις για αστυνομική βία έχουν αυξηθεί μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Καζάν, στην κεντρική Ρωσία, όταν ένας κρατούμενος υπέκυψε αφού είχε σοδομιστεί με ένα μπουκάλι από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολλοί ρώσοι αστυνομικοί καταφεύγουν συχνά στη βία, καθώς πιέζονται να πετύχουν τους στόχους που θέτουν οι ανώτεροί τους σε σχέση με τον αριθμό των εγκλημάτων που πρέπει να διαλευκάνουν κάθε χρόνο. Βάσει αυτών των ποσοστών οι αστυνομικοί λαμβάνουν μπόνους και παίρνουν προαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας συγκλονίζουν τη Ρωσία

Νέες υποθέσεις αστυνομικής βίας στη Ρωσία – Μετά τους βιασμούς στο φως και υποθέσεις ξυλοδαρμών

 Αστυνομικοί βίασαν κρατούμενο με μπουκάλι και πέθανε

Τον συνέλαβαν παράνομα, τον βίασαν και πέθανε στο κρατητήριο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε