Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένα… πλοίο στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων!

Ένα… πλοίο στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων!

Αντιμέτωποι με μια σπουδαία ανακάλυψη ήρθαν οι εργαζόμενοι στο Ground Zero. Στα ερείπια των Δίδυμων Πύργων βρέθηκε πλοίο του 18ου αιώνα!

Οι εργάτες στην ανοικοδόμηση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν τη γάστρα ενός πλοίου μήκους 10 μέτρων του 18ου αιώνα. Άμεσα, αρχαιολόγοι και ειδικοί βρέθηκαν στο “Σημείο Μηδέν” και στόχος τους τώρα είναι να ανασύρουν το πλοίο. Μόνο που το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.

«Το καθαρίζουμε κυρίως με τα χέρια γιατί είναι αρκετά εύθραυστο», δήλωσε η ειδικός πλοίων Μόλι ΜακΝτόναλντ, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί ειδικός εξοπλισμός για να διασφαλιστεί πως το εύρημα δε θα πάθει το παραμικρό. Η ΜακΝτόναλντ βρισκόταν στο σημείο της ανοικοδόμησης την ώρα της ανακάλυψης.

«Προσέξαμε μερικά επικλινή δοκάρια, τα οποία ανασύραμε χρησιμοποιώντας σκαλιστήρι. Γρήγορα ανακαλύψαμε τον νομέα ενός σκάφους και καθαρίζοντάς το φέραμε στο φως τη γάστρα. Θα στείλουμε δείγματα των δοκαριών στο εργαστήριο για να διαπιστώσουμε την ακριβή ηλικία του σκάφους με τη βοήθεια της δενδροχρονολόγησης», συμπλήρωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε