Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επεισόδια σε διαδηλώσεις ακροδεξιών στο Βερολίνο

Ακροδεξιοί πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε δύο πόλεις της Γερμανίας χθες Σάββατο πυροδοτώντας οργισμένες διαδηλώσεις από αριστερούς.

Στο Βερολίνο, 180 στελέχη του ακροδεξιού συνασπισμού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος-Λαϊκή Ένωση συγκεντρώθηκαν σε περιοχή των προαστίων για να συζητήσουν την υιοθέτηση κοινών πολιτικών θέσεων μετά τη συνένωση των δύο παρατάξεων την 1η Ιανουαρίου.

Δύο από τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν συνελήφθησαν διότι «φορούσαν μάσκες» –πράγμα εκτός νόμου στην διάρκεια κινητοποιήσεων στη Γερμανία– ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως «ερευνά» το πώς προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα της αίθουσας όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της ακροδεξιάς παράταξης.

Σημειώθηκαν αψιμαχίες ανάμεσα σε ορισμένους από τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν και αστυνομικούς.

Στο Μαγδεμβούργο, νοτιοδυτικά του Βερολίνου, περίπου 2.500 διαδηλωτές εμπόδισαν πορεία 1.000 ακροδεξιών στην πόλη, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία σε δρόμους ώσπου τους απομάκρυνε η αστυνομία.

Οι ακροδεξιοί έκαναν την πορεία στην 66η επέτειο της καταστροφής της με μαζικό αεροπορικό βομβαρδισμό στην διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ακροδεξιοί υπερπροβάλλουν τους βομβαρδισμούς Γερμανικών πόλεων, τους οποίους χαρακτηρίζουν εγκλήματα πολέμου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να αυξήσουν την απήχησή τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε