Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Μουμπάι

Η πόλη της Ινδίας Μουμπάι βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την προειδοποίηση της αστυνομίας ότι μία ένοπλη οργάνωση σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Η αστυνομία έχει λάβει πληροφορίες από την υπηρεσία αντικατασκοπείας ότι τέσσερα μέλη της εδρεύουσας στο Πακιστάν ένοπλης οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τάιμπα (LeT) βρίσκονται στην πόλη με στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο NDTV.

Οι τέσσερις άνδρες είναι ηλικίας από 20 έως 30, είπε αργά χθες Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο επίτροπος της αστυνομίας της Μουμπάι Χιμάνσου Ρόι.

Ο ίδιος έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι γι αυτούς, τα ονόματα των οποίων είναι Αμπντουλ Καρίμ Μούσα, Νουρ Αμπντουλ Ιλάχι, Γουαλίντ Τζινά και Μαφούζ Αλάμ, να ενημερώσει την αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στα τεμένη, τις εκκλησίες, τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία και τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Οπως είπε ο Ρόι, συγκροτήθηκαν ομάδες από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με αντικείμενο τον εντοπισμό των υπόπτων.

Η Μουμπάι έχει υπάρξει στόχος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων. Τον Νοέμβριο του 2008, σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι – ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι- από τις πολλαπλές επιθέσεις δέκα ενόπλων σε διάρκεια τριών ημερών.

Οι ινδικές αρχές απέδωσαν τις επιθέσεις αυτές στην LeT, ενώ η Ινδία κάλεσε το Πακιστάν να εξαρθρώσει την οργάνωση.

Το Πακιστάν, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν έχει διασυνδέσεις με την LeT.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε