Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Φροντιστήρια ξένων γλωσσών απέσυραν διαφήμιση με τη Μελάνια Τραμπ!

Μελάνια Τραμπ

Μετά τις νομικές απειλές, φροντιστήριο ξένων γλωσσών απέσυρε διαφημίσεις του με κεντρικό πρόσωπο τη Μελάνια Τραμπ.

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών βάσισε την καμπάνια του στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ. Η πρωτότυπη διαφημιστική εκστρατεία στόχευε να πείσει τους Κροάτες να τη μιμηθούν, μαθαίνοντας αγγλικά.

“Απλά σκεφτείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε με λίγα αγγλικά”, ήταν το σλόγκαν της διαφήμισης που δέσποζε η μορφή της Μελάνια Τραμπ. Μετά τις νομικές απειλές από τον δικηγόρο της, οι διαφημιστικές πινακίδες αφαιρέθηκαν από το Ζάγκρεμπ.

Το φροντιστήριο στην κροατική πρωτεύουσα ήθελε να προσελκύσει νέους μαθητές, υπενθυμίζοντάς τους την προσωπική εμπειρία της Μελάνια Τραμπ. Ο Σλοβένος δικηγόρος της Μελάνια Τραμπ απαίτησε να αφαιρεθούν άμεσα οι διαφημιστικές πινακίδες όπου φαίνεται να βγάζει ομιλία μπροστά σε αμερικανική σημαία.

Μελάνια Τραμπ

Συγγνώμη για τη διαφήμιση με τη Μελάνια Τραμπ

“Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός πως το σχολείο παραδέχτηκε ότι παραβίασε τον νόμο. Είναι έτοιμοι να αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις στο facebook”, δήλωσε η Nataša Pirc-Musar στο Associated Press. “Αναλύουμε ακόμα και πιθανά περαιτέρω νομικά βήματα”.

Η Μελάνια Τραμπ προσέλαβε το δικηγορικό γραφείο για να προστατεύσει την εικόνα της. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα προϊόντα στην πατρίδα της, τη Σλοβενία. Από κέικ και εσώρουχα μέχρι και τουριστικές διαφημίσεις.

Η Pirc-Musar δήλωσε πως το φροντιστήριο εκμάθησης ξένων γλωσσών ζήτησε συγγνώμη για τις διαφημιστικές πινακίδες. Η δήλωση ωστόσο έπρεπε να δημοσιευτεί από τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Κροατίας και της Σλοβενίας.

“Λυπούμαστε πολύ που οι διαφημιστικές πινακίδες παρεξηγήθηκαν ως κάτι που σκόπευε να χλευάσει την πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής”, δήλωσε ο Ivis Buric. “Αυτό έπρεπε να είναι κάτι πολύ θετικό, να τη δείξουμε ως πρότυπο”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ινστιτούτου.

Παραδέχτηκε πως η σύντομη διαφημιστική εκστρατεία αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη λόγω της ευρείας δημοσιότητας που πήρε τοπικά και διεθνώς. Το σχολείο, όπως ανέφερε, σκόπευε να τοποθετήσει νέες διαφημιστικές πινακίδες αυτή τη φορά χωρίς την εικόνα της Μελάνια Τραμπ.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις