Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Φτάνει πια Σίλβιο – Η Ιταλία δεν είναι οίκος ανοχής”

REUTERS
Πήραν τηγάνια, κατσαρόλες, κουτάλες και τα… εσώρουχα τους και βγήκαν στους δρόμους. Οι Ιταλίδες δεν αστειεύονται. Θέλουν να φύγει από την εξουσία εδώ και τώρα ο ερωτύλος, όπως λένε, πρωθυπουργός τους!
Με το σύνθημα «αν όχι τώρα, πότε;» οι Ιταλίδες πέρασαν την Κυριακή στην αντεπίθεση, πραγματοποιώντας μία πρωτοφανή σε όγκο πανεθνική κινητοποίηση κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Η Ιταλία δεν είναι οίκος ανοχής» γράφουν -με φόντο το «Ρούμπιγκεϊτ»- τα πανό στην κατάμεστη Piazza del Popolo της Ρώμης, όπου οι διαδηλωτές κατά του Ιταλού πρωθυπουργού ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
"Piazza del Popolo" ή στα ελληνικά "Πλατεία του Λαού". ΦΩΤΟ REUTERS
Εκατό χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Νάπολη, 60.000 στο Μιλάνο, 50.000 στο Τορίνο. Χιλιάδες σε Μεσίνα, Τριέστε, Μπολόνια, Κατάνια, Μπάρι και Πεσκάρα. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα συνολικά σε 230 πόλεις της Ιταλίας, αλλά και στο εξωτερικό -Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Πράγα, Βρυξέλλες, καθώς και στην Αθήνα έξω από την ιταλική πρεσβεία το μεσημέρι της Κυριακής.
REUTERS
Οι Ιταλίδες διαδηλώνουν για την προάσπιση της αξιοπρέπειάς τους απέναντι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φωνάζουν ότι ντροπιάζει την Ιταλία.
 
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστή σχετικά με το εάν ο Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί να δικαστεί με κατεπείγουσα διαδικασία για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ».

 

 

Οι εισαγγελείς ζητούν την παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού με τις κατηγορίες ότι πλήρωσε για να έλθει σε ερωτική επαφή με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα, γνωστή ως Ρούμπι, (υποστήριξη της εκπόρνευσης ανηλίκων) και παρενέβη προσωπικά όταν εκείνη συνελήφθη για κλοπή (κατάχρηση εξουσίας).
 
«Είμαι ανιψιά του Μπιν Λάντεν» έγραφε ένα από τα πανό στη διαδήλωση της Ρώμης, καυτηριάζοντας τον ισχυρισμό που φέρεται να προέβαλε ο Μπερλουσκόνι για να επιτύχει την αποφυλάκιση της Μαροκινής, ότι είναι ανιψιά του Χόσνι Μουμπάρακ…
 
Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με «σημαντικό αριθμό γυναικών» πέραν της Καρίμα ελ Μαχρούγκ, η οποία ήταν 17 ετών όταν συμμετείχε στα περιβόητα πάρτι του Καβαλιέρε στη βίλα του στο Άρκορε, έξω από το Μιλάνο.
 
Ο Καβαλιέρε επιμένει ότι ουδέποτε έχει πληρώσει για σεξ, μιλά για φάρσα και καταγγέλλει πολιτικά υποκινούμενη από την Αριστερά συνωμοσία για την πολιτική του εξόντωση. Δηλώνει θύμα πραξικοπήματος και προϊδεάζει ότι μπορεί να φθάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να… δικαιωθεί.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε