Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γυμνές στην “Απαγορευμένη Πόλη”: Η φωτογράφιση που προκάλεσε σάλο!

Γυμνές στην “Απαγορευμένη Πόλη”: Η φωτογράφιση που προκάλεσε σάλο!

Καλλίγραμμα μοντέλα φωτογραφίζονται στην ιστορική “Απαγορευμένη Πόλη” της Κίνας. Κανένα πρόβλημα έως εδώ. Από τη στιγμή όμως που ο φωτογράφος έδωσε την εντολή να μείνουν γυμνές, ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Η φωτογράφηση γυμνών γυναικών στην “Απαγορευμένη Πόλη” έχει προκαλέσει κύμα οργισμένων αντιδράσεων στην Κίνα. Και οι αντιδράσεις συσσωρεύονται στο πρόσωπο του φωτογράφου, που κατηγορείται για ασέβεια του ιστορικού μνημείου.

Οι φωτογραφίες “ανέβηκαν” στο Weibo, την κινέζικη έκδοση του Twitter από τον ίδιο τον φωτογράφο.


Η φωτογραφία που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο σάλο είναι εκείνη που δείχνει μια ολόγυμνη γυναίκα με το μαρμάρινο κεφάλι ενός δράκου, στο πρώην αυτοκρατορικό παλάτι της Κίνας, ανάμεσα στα πόδια της. Σε μια άλλη, το μοντέλο εμφανίζεται με ψηλοτάκουνες γόβες, κάλτες και ζαρτιέρες.


Η φωτογράφιση στον ιστορικό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται 80.000 τουρίστες καθημερινά, έγινε μέρα που η “Απαγορευμένη Πόλη” ήταν ανοιχτή για το κοινό. Εικόνες από κάμερα ασφαλείας έχουν “πιάσει” τον φωτογράφο και μοντέλα να τρέχουν προς την “Απαγορευμένη Πόλη” νωρίς το πρωί της 12ης Μαΐου.

Οι αξιωματούχοι του μουσείου υποστήριξαν ότι ο φωτογράφος δεν είχε άδεια για τη φωτογράφιση. Στην Κίνα, άλλωστε, όποιος εκθέσει το γυμνό το σώμα σε κοινή θέα, μπορεί να κρατηθεί για 5 ή 10 μέρες.

Ο φωτογράφος, που στο Weibo εμφανίζεται με το ψευδώνυμο WANIMAL, αρκέστηκε σε ένα μήνυμα: “Είναι το πεπρωμένο του εκφραστή είναι να παρεξηγείται”.

Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: Twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε