Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η ειρωνία του Φαμπιούς για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η ειρωνία του Φαμπιούς για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έπλεξε σήμερα το εγκώμιο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ο οποίος ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του “είναι άξια σεβασμού”, ενώ αντιθέτως μίλησε ειρωνικά για τον απολογισμό του προκατόχου του Μόντι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

“Ο κ. Μόντι και η κυβέρνησή του ξανάδωσαν στην Ιταλία, η οποία είναι ένας σπουδαίος λαός και ένα σπουδαίο έθνος, την ακτινοβολία της και την τιμή της”, δήλωσε ο Φαμπιούς στην εκπομπή Le grand jury RTL-Le Figaro-LCI.

“Σε μια δύσκολη στιγμή, αφού εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του, θέλω να σημειώσω με τον πλέον σαφή τρόπο, εξ ονόματος της Γαλλίας, ότι η κυβέρνηση Μόντι είναι άξια σεβασμού”, συνέχισε ο Φαμπιούς.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θέλει να είναι και πάλι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2013, ο Φαμπιούς απάντησε κάπως ειρωνικά: “Δεν μου επιτρέπεται να αναμειγνύομαι στις ιταλικές υποθέσεις. Λοιπόν, ο κ. Μπερλουσκόνι –ο απολογισμός του οποίου, όπως όλοι ξέρουν, είναι πανηγυρικός– γνωστοποίησε τις προθέσεις του. Ο Μάριο Μόντι αντιμετωπίζει κάποιες συνέπειες. Θα γίνουν εκλογές και θα δούμε…”.

“Ωστόσο”, επέμεινε ο Φαμπιούς, “αυτό που θέλω να πω από την πλευρά της Γαλλίας και της Ευρώπης (είναι ότι) πρέπει να υποκλιθούμε στην κυβέρνηση” Μόντι.

Ο Μόντι ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός στην Ευρώπη με την παραίτηση Μόντι

Και πάλι υποψήφιος για πρωθυπουργός ο Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε